Toplumsal beklentiler hala muhatabını ararken mağdur olan insanlar sesini duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Her platformda seslerini duyurmaya çalışan bu insanları birçok sorunları var. Bu sorunların hükümetçe çözülmesini bekliyorlar. Gün geçtikçe sorunların artarak birikmesi ve TBMM aktif olarak yerel seçimler dolayısıyla çalışamaması çözümün kadük olmasını doğurdu.
 
Peki bu toplumsal beklentide neler var.
 
● Sözleşmeli Personelin Kadro Sorunu
● EYT
● 3600
● Ekonomi
● Yardımcı Hizmetler Sınıfı Sorunu
● KHK
● İşsizlik
● Memur Öğretmenler
 
Güncel sorunlara bakarken toplumun büyük bir kısmının sorunların çözümü noktasında hükümetten beklenti içinde oldukları aşikardır. Peki bu sorunlar neden çözülmüyor bu direnç nereden kaynaklanıyor diyesi geliyor. Belki seçimler öncesi etik olmadığı kanaatı vardı lakin seçimler bitti ve beklenti hat safaya yükseldi. 
 
4 MİLYON KİŞİNİN UMUDU 2019
 
Bu insanlar, 2019 yılının umut yılı olduğunu, ülkemiz ve kendileri için güzel günlerin geleceğine inanıyorlar. Beklentisi olan bu insanlar, yaklaşık 5 ila 6 milyon kişiye tekabül ediyor. Azımsanmayacak bir sayı. Gündem oluşturacak kadar güçlüler. İsteklerini arz ederken, devletin bekasına olumsuz bir hal ve davranış gelmesinden kaçınan bu insanların sesine kulak verilmelidir. Büyüyen, gelişen bir devlette bireylerin kendi ekonomik durumlarının düzeltmek için istekleri kadar doğal olan bir düşünce olduğu kaçınılmazdır.
 
EYT’LİLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ, HAYATLARINI DÜZENE KOYMAK
 
Bu insanların ortak özelliklerini, ekonomik açıdan orta derece olmaları ve hayatlarını düzene kurma çabaları olarak görmek gerekir. Her insanın istediği gibi, daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlar. Tabi bu isteyen kısım için geçerli; devletin de ekonomik açıdan kaldırabileceği bir yük var. Bu yükün fazlası yüklenirse, yaşayacağımız bir devlet kalmaz. EYT’liler açısından orta nokta bulunabileceği aşikârdır.
Devlete yükü hafifletilerek uygulanabilir bir sisteme ile yaklaşmak ve bu insanların hayata daha anlamlı ve mutlu bakabilmelerini sağlamak gerekir. 700 bin kişiye tekabül eden bu kişiler daha iyi ekonomik şartlar için EYT’yi istiyorlar. Her ne kadar hükümetten ekonomik külfet getireceğinden bahsedilse de konunun aşamalı olarak yapılması ve ekonomik külfetin minimuma indirilerek EYT için olumlu yaklaşımın olacağı kanaatindeyim.
 
SÖZLEŞMELİ MEMURLAR 5 YILDIR UMUTLA BEKLİYOR
 
Sözleşmeli Memurlar  5 yıldır hiç bitmeyen umutlarıyla, zorluklara göğüs gere gere, kadroya ulaşmak istiyorlar. Artık nefes alıp, kadrolu memurlar gibi rahat işe gidip gelmek, sosyal ekonomik açıdan rahatlamak istiyorlar. Aile bütünlüklerinin daim olmasını istiyorlar. Bu insanların kendilerini yalnız hissetmesi, değersiz hissetmesi inanın o kadar acı bir durum ki genellikle hepsi lisans mezunu kalifiye eleman. İşlerini bilen insanlardan oluşuyor. Onları kazanalım, devletin şefkat elinin onlara da uzanmasını sağlayalım. Onlar bizim evladımız yalnız iş güvencesi ve sosyal haklarını istiyorlar. Bu çığlıklarına duyarsız kalmayalım.   
 
Görünen o ki yerel seçimler öncesi, hükümetten istekte bulunan azımsanmayacak sayıda büyük bir kitle, sorunlarının çözümünü bekliyor.
 
Ortak noktaları ise sosyal ve ekonomik açıdan kendilerini güvende hissetmek; ki bu istek son derece yerinde ve doğaldır. Her birey kendi yaşamını kurarken her konuda rahat olmak ister.
 
Kendimizden empati yaparsak, bu duygu ve düşüncelerin hepimizde var olduğunu görürüz.
Bu isteklerinin karşılanacağını umut ediyorum.