Herkes tarafından bilindiği gibi bakanlığımızın adı Milli Eğitim değil Mağdur Etme Bakanlığı’dır.Kimler mi mağdur olmuştur?Kısaca yakın örnekleri vermek isterim.

- 2010 Zorunlu Hizmet Affıyla hiç zorunlu hizmetini yapmamış,tabiri caizse doğu-güneydoğu yüzü görmemiş öğretmenlere af getirildi.Doğudaki öğretmenler MAĞDUR edildi.

- Sözleşmeli- Kadrolu öğretmen ayrımı getirildi,Öğretmenler odasında bile öğretmenler ikiye bölündü.Öğrenciler bile ‘Öğretmenim sözleşmeli misiniz, kadrolu musunuz? Sorularını sorar hale geldi.Kasım ayında sözleşmeli olarak görevlendirdikleri öğretmeni Mart ayında kadrolu atadılar.Eğitim-öğretimin ortasında hem öğretmeni,hem öğrenciyi MAĞDUR ettiler.

- Eşlerin aynı ile gitmesini sağlayan İl-İlçe Emri kaldırıldı.Eşlerin bir çoğu aynı ile gönderilmedi.Eşler ve çocukları MAĞDUR edildi.

- 4+4+4 sistemi hiçbir altyapısı,pilot uygulaması olmadan bir anda getirildi.Neden 1+5+3+4 değil dediğimizde ‘4+4+4 kulağa daha hoş geliyor’ denildi.Okula başlama yaşını 60 aya indirerek çocuklarımızın 1.sınıflarda  %80 oranında başarısız olmasına % 60 oranında altına kaçırmasına neden olundu.Çocuklarımız MAĞDUR edildi.

- 4+4+4’ e ani geçiş ile on binlerce sınıf öğretmenini norm fazlası oldu.Bu fazlalığı eritmek için hiç bir yan alan,eğitim olmadan Zihinsel Engelliler ve Teknoloji Tasarım Öğretmenliğine geçişler oldu.Eşler bile aynı ile gidebilmek için alan değiştirmek zorunda kaldılar.4+4+4 ile birlikte öğretmen atamalarında Sınıf Öğretmeni ataması yok denecek kadar az oldu.Hem mecburiyetten alan değiştiren öğretmenler,hem de atama bekleyen öğretmenler MAĞDUR edildi.

- Özellikle sınıf öğretmenleri doğuda çakılı kaldılar.İl dışı atamalarında bir çok il hiç kontenjan açmazken açan iller ise göstermelik 3-5 tane en kötü yerleri açtılar.Zorunlu hizmetini 2-3-4 kere yapmasına rağmen bırakın memleketini yakınına bile gidemeyen sınıf öğretmenlerini,eşlerini,çocuklarını MAĞDUR ettiler.

- Öğretmenlerin itibarı kalmadı.Sürekli öğretmenleri küçültücü açıklamalar yapıldı.Okullarda disiplin diye bir şey kalmadı.Öğrenci,veli öğretmeni sürekli tehdit eder,öğretmene şiddet uygular pozisyona geldi.Öğretmenler artık öğrencileri tarafından öldürülecek duruma geldi.Öğretmenler MAĞDUR edildi.

- Eğitimcilerin eğitim alması engellendi.Yüksek lisan yapan öğretmenler MAĞDUR edildi.

-Yönetici atamalarına sözlüler getirildi.Kazanılmış haklar ellerden alındı.4.yılını dolduran idareciler görevlerinden alındı.Torpil ve yandaş sendika devri geldi.Yandaş sendikadan olmayanlar MAĞDUR edildi.

Daha onlarca madde yazmak bakanlığımız sağ olsun mümkün.En çok bakan değişmesine rağmen bence işini en iyi yapan bakanlık Mağdur Etme Bakanlığı’dır.Bütün bunlara rağmen merak ediyorum velilerden,öğrencilerden,öğretmenlerden MAĞDUR OLMAYAN VAR MI?

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ
AES PATNOS İLÇE BAŞKANI