Son dönemlerin en önemli seçim süreci tamamlandı. Tek başına hükümet olabilecek bir parti sandıktan çıkmadığı için Türkiye 8 Haziran sabahından bu yana Koalisyonu konuşuyor.

 
EĞİTİMDE ÇÖZÜM ODAKLI BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMALI!

Eğitimde çözüm odaklı bir koalisyon hükümeti kurulmasını temenni eden Gezici, “sandığa yansıyan seçmen iradesinin, yokmuş gibi görünen ancak önemi en üst sırada olan eğitim konusunda da beklenti içindedir” Dedi.

“Koalisyondan önce halen vekaleten bakanlıkta oturanlardan beklentimiz var:

Rutin ve kanuni atama-yer değiştirmeler dışında BİR ŞEY YAPMAYIN! İCAT ÇIKARMAYIN!  Vekaleten yürütülen görevlerde uyulması gereken mahkeme kararları, sürdürülmesi gereken hizmetler vardır yeni öğretim yılına dair başımıza reformlar icat edilmesinden korkarız, yapmasınlar.

ACİL OLARAK BİLİMSEL BİR ŞURA TOPLANMALI!

Milli Eğitim sistemsizliğimiz öğretmensiz, öğrencisiz, velisiz kararlar alındığı için çöpe dönmüştür. Yeni dönemden başarı, eğitimde kalite bekliyorsak ilk adım acil ve bilimsel milli eğitim şurası toplamak olmalıdır. Eğitimin tüm paydaşlarını sorunlar ve çözümler başlığında yürütülecek gerçek bir şurada bir araya getirmek, kısa, orta ve uzun plan hedeflerini eğitimcilerle planlamak gerekir. Biz tüm raporlarımız ve yapıcı çözüm önerilerimizle eğitim sistemini yapılandırmak için çalışmaya talibiz. Nitekim genel seçimler öncesi iktidar iddiası olan tüm siyasi partilere gönderdiğimiz 26 sayfalık eğitim raporu sorun çözmeye niyeti olan partiler için hazinedir. ( Bu raporun öneri başlıklarından yararlanan, bildirgesinde aynen yer veren partiler olması bizim için umut vericidir)

EĞİTİME EĞİTİMDEN ANLAYAN BAKAN LAZIM!

* Bir diğer beklentimiz güçlü, eğitimi bilen, ülke için en doğru adımın ne olduğunu düşünerek yapacak olan bir Milli Eğitim Bakanı’nın görevi alması, kadrolarında öğretmenlerin olmasıdır.

Çözülmesi mümkün olan ancak çözülmemiş sorunlar şunlardır:

– Danıştay kararıyla bozulmuş olan yöneticilerin görevlendirmesi konusu var. Okul yöneticilerinin yanlı değerlendirmelerle görevden alınması ve yerlerine yapılan torpilli atamalara bir çekidüzen verilmesi. Mahkeme kararını uygulayarak, hakların teslim edilmesi ve adil bir sistemin getirilmesi gerekir.

– Önceki hükümetin her yere üniversite açıyorum diyerek, eğitim fakülteleri ile donattığı ülkenin, yüz binlerce mezun öğretmen adayı var. Atanmayı bekliyorlar. Seçimden önce atanamayan öğretmen kalmayacak vaadi veren partilerin söylediklerini unutmadan, çözümlerini bekliyoruz. Değiştirilen imar planları ile yok edilen okul arazilerine okul yapmalısınız, öğretmenleri atamalısınız.

– Adil bir öğretmen atama sisteminin olmaması, büyükşehirlerdeki kalabalık sınıflar, taşımalı eğitimde öğrencilerin servis, yemek problemleri, ders kitaplarının içeriğinin yetersiz oluşu, okulların temizlik personeli ve maddi kaynaklarının olmaması eğitimde çözülmesi gereken sorunlardır.