Bir toplum düşünün; okuma, düşünme ,sorgulama yetisini kaybetmiş. Geçmişini bilmiyor ,tarihini yalan yanlış öğreniyor veya tarihinden tamamen habersiz.

           Yazılar okuyoruz yok Murray der ki yok Maslov’un  bilmem ne hiyerarşisi… Yahu der ,der de bu toplumun hiç mi düşünürü, alimi ,sanatçısı bilim adamı yok. Bir tek bunlar mı der? Mevlanalar, Harezmiler , Akşemsettinler Fatihler, Kanuniler Karacoğlanlar, Şeyh Galipler, Atatürkler  ne der ,ne söyler?

        Yüzyıllardır döndük yönümüzü Batı’ya Eyvallah ,alın ilmini, fennini; alın güzel olanını .Her şeyini mi almak zorundasınız? Aile yaşantısı sana uymaz, ahlak yapısı sana uymaz .Bu toplumda öyle bir yaşantı sürmeye çalışırsan toplumu dinamitler ,kökünden bozarsın. Var mı ötesi ? Evin, ocağın işgal edilmiş; çekirdeğine girmişler, tohumunu bozmuşlar ,bozuk tohumlu  bir ağacın vereceği meyveden ne hayır gelir?

           Görüyoruz, duyuyoruz çarpık hayatlar; çarpık yaşantılar …Çocukları eğitelim; düzgün olsunlar ,güzel olsunlar, iyi olsunlar “Efendim kızmayın, psikolojisi bozulur.” Gerçek dini  anlatmayın “,korkar “yanlış davranışı uyarmayın, adam: “Benim yaşantım öyle ,sana ne?” der, öyleyse nereye gidiyoruz biz?

         Konuştuğumuz Türkçe, Türkçe değil ! Dillerin etkileşimi kaçınılmaz ama dillerin istilası akibetleri  değil ,izin verirseniz istila edilirsiniz. Beyniniz yabancı düşünüp diliniz  yabancıyı dillendirirse kusura bakmayın yabancılaşıyorsunuz ;kendinize ,kültürünüze, toplumsal yaşantınıza…

      Mis gibi halk müziğiniz, Itrilerle Dede Efendilerle bezeli sanat müziğiniz var ve çoluğunuz çocuğunuz ve hatta siz bunlara yabancısınız. Madonna’nın tüm şarkılarını Selena  Gomez in hitlerini Rihanna’nın bilmem hangi bestesini şahane biliyorsunuz. Kendinizi biliyor musunuz? Bir ağıtı ,halk muhayyilesine “Mandaya söğüt dalına  yuva yaptıran zihniyeti ,Fırat’ın suyunun hikayesini bilir misiniz ?  Gerek yok değil mi yerli olanla milli olanla entelektüel, havalı olunmuyor değil mi?

         Akademisyenler ,Türk ve İslam dünyasını âlimlerine atıfla makale yazarsa değerli olmuyor ;eski oluyor ,yobaz oluyor değil mi? Olmaz dostlarım !Olmaz çocuklarım! Öğrencilerim ,arkadaşlarım olmaz !Nereye gittiğimiz ne ettiğimiz belli değil. Bu toprağın insanı namusludur, çalışkandır ,şereflidir ,misafirperverdir, insan evladıdır; açı doyurur; fakiri giydirir. Öğrencisi saygılıdır, konu komşunun hakkını bilir!

           Biz ne ara komşu teyzeyi iki bileziği için öldürür olduk?

            Biz sınıfta sigara içen öğrenciye bir şey yapamayacak acziyete ne zaman düştük ?

            Ne zaman komşu  çocuğuna tecavüz edip gömecek kadar canileştik?

            Ne zaman kopya çekmeyi kendimizi hak bilip hocamızı öldürecek kadar insanlıktan çıktık?

            Ne zaman düşüncesi bize uymayan insanlara iftira atıp onların hayatını karartacak kadar küçüldük ?

             Biz Türk ,Kürt ,Alevi ,Sünni ,Laz ,Çerkez bir bütün olarak sevgiyle yaşarken birbirimizin  derdiyle dertlenirken ne ara bu kadar koptuk birbirimizden?

           Bizi millet eden, var eden, insan eden ,bizi biz eden  maya ne ara bozuldu bu kadar? Biz ne ara kimliksiz bir millet olmaya  başladık ? Kendimize gelelim; dinimize, dilimize, çocuklarımıza ,gençlerimize örfümüze ,insanlığımıza sahip çıkalım BAŞKA TÜRKİYE BAŞKA BİZ YOK !