Ceren DAMAR’ın cinayeti asla basit bir cinayet değildir. Katil, Ceren’in eğitiminden gelen üstünlüğünü ve otoritesini kabul etmemiş, kendi isteklerine göre yönetemeyince de zıvanadan çıkmıştır. Ona göre Ceren bir hoca,  bir üst değil,  sadece kadındır.  Sınavlarda çektiği kopyaya göz yummalı,  saygısız tavırlarına ses çıkarmamalıdır. Hatta öldürüldüğünde de suçlu kendisidir.  Çünkü onu bir türlü rahat(?) bırakmamıştır. Bir kadının kendisinden üst bir mevkide olması,  onu yönetmesi ve görevini yapması onun için kabul edilebilir şeyler değil.

Ortaya daha sonra çıkan bir intihar mektubu,  Ceren’in kendisine zaten taktığı,  hatta bunların da kendisini aklamaya yetmemesi durumunda namusuna dil uzatması  her durumda kendisini üstün görmesinden kaynaklanıyor.  Katil hapiste.  Hakettiği cezayı alacak.  Fakat daha vahim gelişmeler de var. “Hocalar artık ayaklarını denk alır”, “ O da kopyaya göz yumsaymış”, “O kadın evinde kocasına yemek yapsaydı öldürülmezdi” gibi hem sığ hem de tehlikeli düşünceler hala o sıralarda.

Eşi Levent Şenel’in cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada söyledikleri ise hayata bakışını özetler nitelikte;

“Genç arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum, iyi bir mühendis, iyi bir hukukçu, iyi bir doktor değil iyi bir insan olmaya çalışın. En önemlisi insanları sevin ve kötülüğe kötülükle cevap vermeyin."

Arzu AKTEKİN
guncelegitim.com