MEB “Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Ücreti” Yatırma Tarihini 17 Kasım’a Ertelemeli

Milli Eğitim Bakanlığı, son günü 11 Kasım 2016 Cuma günü olan "Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav” tarihini ertelemelidir. Elinde olmayan sebeplerden dolayı vakti içinde sınav parasını yatıramayan aday öğretmenlerimiz mağdur edilmemelidir.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi internet sayfası üzerinden "Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav Kılavuzu‘nu yayımlamış ve MEB tarafından duyurulan kılavuzda, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 18 Aralık 2016 Pazar Günü saat 14.00’da 81 il merkezinde yapılacağı bildirilmişti. Yazılı sınava giren adaylar ayrıca 26 Aralık 2016–26 Ocak 2017 tarihleri arasında yazılı sınava girdiği illerde sözlü sınava girecekleri aynı kılavuzda bildirilmişti.

Aday öğretmenler sınav ücretlerini yatırdıklarında ayrı bir başvuru yapmadan giriş belgeleri direkt düzenlenerek sınava girebileceklerdi. Sınav ücreti olan 65 TL'yi aday öğretmenler MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile 17 Ekim 2016 – 11 Kasım 2016 tarihleri arasında yatırması gerekiyordu. En önemlisi Yazılı Sınav Ücretini süresi içerisinde yatırmayan aday öğretmenlerin sınava alınmayacağı da kılavuzda belirtilmişti. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı birçok aday öğretmen 11 Kasım 2016 tarihine kadar 65 TL olan sınav ücretini yatıramamış.

Aday Öğretmenler;

1.    İnternet kesintilerinin yaşanmasından dolayı ilgili duyurudan tamamıyla haberdar olunmaması,
2.    Bazı idareler tarafından ilgili duyurunun aday öğretmenlere tebliğ edilmemesi,
3.    Klavuzdaki sınav ücretinin yatırılma tarihinin bulunduğu alanın kafa karışıklığına yola açması ve 11 Kasım tarihinin 17 kasım olarak algılanması,

Gibi sebeplerden dolayı aday öğretmenler sınav ücretini zamanında yani 17 Ekim 2016 – 11 Kasım 2016 tarihleri arasında yatırmamışlardır.
Elinde olmayan sebeplerden ötürü ve sadece paranın zamanında yatırılmaması sebebiyle aday öğretmenlerimizin mağdur olacağı aşikar. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığımızın insiyatif alarak sınav tarihini en azından 17 Kasım 2016 tarihine kadar uzatması yerinde adım olacak ve aday öğretmenlerimizi olası mağduriyetten kurtaracaktır.

Saygılar

Sedat DEGER
Eğitimci Yazar