Biz yeni bir yıla girerken Dünya denen gezegenin umurunda olmayacak. Güneş’in etrafındaki turunu kesintisiz sürdüren gezegenimiz için 1 Ocak, 365 gün içinde pespaye, sıradan bir gün. Beri yandan hepimizi dinden çıkaracak denli tehlikeli değil. Hz. İsa, 25 Aralıkta doğmuş olsa da (Noel) yılbaşı= Hıristiyan bayramı söylemi bitmedi gitti. İnsanların üzüntü ve sıkıntılarını temize çekmesi, “yeni” ve umutlu bir başlangıç yapması için her fırsat özel ve değerlidir diye düşünüyorum. Her haftaya ve hatta her güne kutlamayla başlasak keşke.

2015i hayırla anacak sevinçli hatıralarımız o kadar az ki! Asker ve polis Şehitlerimiz, terör saldırılarında kaybettiğimiz sivillerimiz, mülteci dramları… Canımızın sağ oluşuna, sokakta yaşayan mültecilerden olmadığımıza, haftalarca sokağa çıkamayan yurttaşlarımıza bakıp tesellimi olmalıyız? Türkiye’nin memurları, öğretmenleri, eğitim çalışanları olarak iş kazalarında ölenler, işsiz olanlar, işsiz kalanlar arasında olmadık. 2016 veya sonrasında elimizdeki kadrolara parantez açılıp açılmayacağını bilmemekle birlikte…

Vergisi peşin, maaşı açlık sınırlarında memurlar olarak yeni yılı çılgınlar gibi kutlamayacağımızı da Diyanet İşleri bilgisine sunarım. Bunca acı içinde ayıp geliyor zaten. Orta halli bir tavuk, birkaç mandalina, leblebili kuru yemiş, TV en fazla. Dünya denen gezegenin umurunda olmasa da, Dünya ülkelerinin geneliyle birlikte 2015 takvim yılını kapatmak, 2016 yılına adım atmak umutlu şey. Biz umutlu çağrışımlarla karşılayalım yılın yenisini, ve elbet gelen gideni aratmasın dilerim.

 

Cansel GÜVEN
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı