*Sendikalar MEB'deki üye sayılarına göre sıralanmıştır.

Güncel Haber: Kariyer sınavları konusunda 7 büyük öğretmen sendikası şimdiye kadar ne yaptı, ne yapacak?

EĞİTİM BİR SEN: Topu TBMM’ye attı.

“Uzman ve Başöğretmenlik hizmet yılına bağlı olsun” talebi Eğitim-Bir-Sen’in, “kamuda kariyer meslek uygulaması sınavla olmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı’nda da öyle olacaktır” yaklaşımı Bakanlığındır.

Meslek kanunu ve kariyer basamaklarını hayata geçirme iradesi ise TBMM’nindir. Yazılı sınav şartı gibi sorunlu görülen alanlar TBMM tarafından yeniden ele alınmalıdır.

 

TÜRK EĞİTİM SEN:  81 ilde basın açıklaması yapacaktı erteledi

Türk Eğitim Sen kariyer sınavlarıyla ilgili yapacakları eylemi erteledi. Kararı Türk Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu şube duyurdu. 

"1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir." denidi. Ancak web sitesinden resmi bir açıklama yapılmadı.

Önceki açıklama şöyleydi:

Talip Geylan: Bu iş sınavla olmaz! 10 yılını dolduran meslektaşlarımız uzman, 20 yılını dolduran her meslektaşımız da başöğretmen olarak değerlendirilmelidir. Türk Eğitim Sen 1 Eylül’de 81 ilde meydanlardan ses veriyor! 

 

 

EĞİTİM İŞ: "Mesleğimiz Onurumuzdur" eylemleri devam ediyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları ile İlgili “Mesleğimiz Onurumuzdur”  Eylemlilik Planı:

  • 28 Ağustos - TV’lerde çağrı videosu yayınladı.
  • 31 Ağustos - Tüm illerde açıklama yaptı.
  • 1 Eylül Burdur, 2 Eylül İzmir ve 3 Eylül'de İstanbul'da yoğun katılımla kitlesel basın açıklamaları yaptı.
  • 5 Eylül - Samsun, 7 Eylül - Diyarbakır, 9 Eylül - Ankara MEB önü kitlesel basın açıklaması (Eylem yapılacak illere, çevre iller davet edilecek)
  • 5-9 Eylül – “Mesleğimiz Onurumuzdur” kokart eylemi
  • 5-9 Eylül- Öğretmenler Kurul toplantısında Genel Merkezce hazırlanacak metin okunacak ve kurul tutanaklarına geçirilecek
  • 9-10-11 Eylül – Başkanlar Kurulu (Başkanlar Kurulu’nda merkezi eylem ve iş bırakma süreciyle ilgili değerlendirmeler yapılacak)
  • 12-16 Eylül – “Her Öğretmen Uzmandır” kokart eylemi

 

EĞİTİM SEN: 8 Eylül 2022 saat 15.00'de MEB önünde açıklama yapacak

Eğitim Sen Şubeleri, 18 Ağustos’ta “Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yönetmeliği, seminer, sınav iptal edilsin!”, “Eğitim öğretim ödeneği tüm eğitim emekçilerine ödensin!” ve “Banka promosyonları yenilensin!” talebiyle alanlara çıkmıştı. 

Eğitim Sen sosyal medya hesabından duyurdu:

Tüm illerden şube başkanlarımızın ve Ankara kitlesinin katılımı ile 8 Eylül 2022 saat 15.00'de MEB önündeyiz. Ankara'daki tüm eğitim emekçilerini bekliyoruz. Birleşirsek kazanırız!

  • ÖMK İptal Edilsin!
  • Kariyer Hiyerarşisine Hayır!
  • Eşit İşe Eşit Ücret!

 

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN: Bakanlık önünde eylem yaptı.

İşte Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

ÖMK çıkarken öğretmen sorunlarını çözmek ve kariyer basamaklarında sınav şartını kaldırmak için mücadele etmeyen sendikalar bakanla birbirlerine karşılıklı güzelleme yapıyorlar. Şayet sınava itirazları varsa eylem kararı alsınlar, destekleyeceğiz

Biz 2 Eylül 2022 Cuma günü bakanlık önündeyiz.

 

EĞİTİM GÜCÜ SEN: Sınavı boykot edecek

Eğitim çalışanlarımızın özlük haklarının yasal olarak güvenceye alınması, geliştirilmesi ve savunulması konusunda sağlam duruşundan taviz vermeyen Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) olarak 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Kariyer Basamakları Sınavlarını 16.08.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararımız ile boykot ediyoruz!

 

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI (AES): 5 Eylül’de İş bırakacak

Öğretmenlerin okullara başlayacağı ilk gün olan 5 Eylül'de ülke genelinde bir günlük iş bırakarak sınavın kaldırılması, tüm öğretmenlerin ücretinin artırılması ve unvana gerek duyulmaksızın kıdemi dolan her öğretmenin ilgili tazminatlardan yararlanması için eylemdeyiz.

Bu konuda samimi olan tüm sendikaları da eylem birlikteliğine davet ediyoruz. Gün öğretmenlerimiz için bir araya gelme günüdür. 5 eylül’de sesimizi birlikte duyuracağız.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER