Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Güncel Eğitim Haberleri - Öğretmen Haber Sitesi
Diğer Sayfalar

“Meb Yapay Zekâ” için sonuçlar

Başlık, özet ve etiketlerde arandı.

6 sonuç
ÖĞRETMEN

Öğrencisinin Görüntüsünü Yapay Zekada Kullanan Öğretmenler Dikkat! Ceza Alabilirsiniz!

Millî Eğitim Bakanlığının YAZEK sistemi, öğretmenlerin eğitim süreçlerinde yapay zekâ kullanımına ilişkin önemli yükümlülükler getiriyor. Öğrenciye ait görüntü, ses, ödev, not veya akademik verilerin yapay zekâ aracında işlenmesi hâlinde Etik Beyan Formu doldurulması gerekiyor. Form doldurulmadan yapılan kapsam içindeki uygulamalar ise yönergeye aykırı kabul edilerek durdurulabiliyor ve gerekli görülmesi hâlinde disiplin süreci başlatılıyor.

07.09.2026
MEB

MEB Yapay Zeka Uygulamaları İçin Etik Beyan İstiyor!

Eğitim ve öğretim kurumlarında yürütülen yapay zekâ uygulamalarının güvenli, şeffaf ve etik ilkelere uygun biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Beyan Sistemi (YAZEK) 2 Şubat 2026 tarihi itibarıyla kullanıma açılmıştır. Sistem ile birlikte etik beyan ve etik ihlal bildirim süreçleri çevrim içi olarak yürütülecektir.

03.02.2026
MEB

MEB eğitimde yapay zeka çalışmalarına hız verdi

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde ''Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı'' kuruldu. Daire Başkanlığı, eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

04.01.2026
MEB

Ara tatil uygulaması öğrencilere 9 gün olacak

Milli Eğitim Bakanlığı bu sene hayata geçirdiği ve ilki kasım ayında yapılacak olan ara tatil uygulaması hafta sonları ile birlikte öğrencilere 9 gün olacak. Öğretmenlere tatil olmayacak, seminer şeklinde olacak. Uygulanan ilk ara tatilin ardından sömestr tatiline kadar öğrenime ara verilmeyecek.

07.10.2019