Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları yine uzaktan mı olacak?
16 Haziran tarihinden sonra öğretmenlerin seminerleri başlıyor. Peki bu seminerler online mı olacak yoksa yüz yüze mi? Detaylar haberimizde..
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
16 Haziran tarihinden sonra öğretmenlerin seminerleri başlıyor. Peki bu seminerler online mı olacak yoksa yüz yüze mi? Detaylar haberimizde..
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları uzaktan çevirim içi yapılmalıdır.
Ziya Selçuk 2 Temmuz sonrası öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Anlaşılan o ki; 2 Temmuz'da yaz tatilinin başlamasıyla öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının Temmuz ayının 17’sine kadar tamamlanması düşünülüyor.
Her sene okullar tatil edildikten sonra öğretmenlere uygulanan 2 haftalık seminer programı, bu sene okulların tatil edilme tarihinin uzatılması nedeniyle, Haziran ayında eğitimin devam etmesi ve Temmuz'da da öğretmenlerin 2 aylık yaz tatilinin başlaması nedeniyle Bu aylarda aylarda mesleki seminer çalışmaları yapılmasını imkansız hale getiriyor.
Anadolu Eğitim Sendikası İl Başkanı Murat Bahtiyar, öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Murat Bahtiyar, bir haftalık mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasının toplum sağlığı açısından yerinde bir karar olacağını ifade etti.
Milli Eğitim'den öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarında tereddüt edilen konular ile ilgili ayrıntılar geldi. Açıklamaya göre, mesleki çalışmalar yüzyüze olacak olup çevrim içi olarak da çalışma yapılacak. Aynı il içinde olan öğretmenler kendi okullarında mesleki çalışma yapacaklar.
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.