Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; Yol haritasının Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle belirlendiğini, eğitim-öğretim yılının 2 Temmuz'da tamamlanması kararında bir değişiklik düşünmediklerini açıkladı.

Ziya Selçuk, 2 Temmuz sonrası öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ancak geçen yıl yapılan değişikle öğretmenlerin yaz tatili aşağıdaki durumlarda kısaltılabiliyor;

“İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.”

Anlaşılan o ki; 2 Temmuz'da yaz tatilinin başlamasıyla öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının temmuz ayının 17’sine kadar tamamlanması düşünülüyor. Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları da uzaktan yapılmalıdır.

Aylardır uzaktan canlı ders yapan, teknolojik yeterlikleri artan öğretmenler, öğrencinin bulunmadığı okulda bulunacaklarına toplam 2 haftalık mesleki çalışmayı da uzaktan yapabilir.

Salgın süreci devam ederken öğretmenler 2 haftalık süre için çocuklarını kime bırakacak? Çoğu öğretmenimiz çocuğunu bırakacak kimse bulamayacağı için okula götürecek. Bu daha sağlıksız bir ortam oluşturacaktır.

Öğretmenlerin çok yorulduğu, aşı yapılan sayısının yüzde 20’lerde olduğu bir dönemde okullarda seminer yapılması kararının alınması tüm eğitim çalışanlarını mağdur edecektir. Bulaşma riskini artıracaktır.

MEB karar alırken bir kere de öğretmenlere kulak vermeli; EBA üzerinden öğretmenlerin mesleki alanlarına katkı sağlayacak çok seçenekli kurslar açarak mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasını sağlamalıdır.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER