Yeni vergi dilimi düzenlemesi kamu çalışanlarını sevindirecek mi?

Yeni hükümetin öncelikli gündemi ekonomi oldu. Hayat pahalılığının önlenmesi için atılacak adımlar arasında vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi de yer alıyor. Yüksek enflasyondan kaynaklanan refah kayıplarının önlenmesi için hükümet bir yandan gelirleri artırırken, bir yandan da bazı vergi kalemlerinden feragat ediyor.

Yeni vergi dilimi düzenlemesi kamu çalışanlarını sevindirecek mi?

Vergi dilimi düzenlemesi ile vatandaşın cebinin rahatlatılması sağlanacak mı sorusu ise özellikle sosyal medya üzerinden en çok sorulan sorulardan birisi. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre asgari ücretin gelir vergisi kapsamından çıkarılmasının ardından sıra vergi dilimi düzenlemesine geldi.

İlk aşamada vergi dilimlerine düzenleme getirilmesi bekleniyor. Böylece ücretlerin ikinci dilime girerek azalmasının önüne geçilecek.Özellikle brüt maaş üzerine sözleşme imzalayan çalışanlar yıl sonuna doğru ocak ayında aldıkları maaşlarından daha az gelir elde ediyor.

Vergi dilimi düzenlemesi ile buna engel olunmaya çalışılacak. Asgari ücrette yapılan zam sonrasında, vergi dilimlerinde de düzenleme yapılması bekleniyordu.

 

Yeni vergi dilimi düzenlemesi kamu çalışanlarını sevindirecek mi?

Asgari ücretle çalışanlar ve memurlar gibi dar gelirli vatandaşların korunması ve gelir eşitsizliğinin azaltılması amaçlanıyor. Yeni Vergi Düzenlemesi sayesinde, çalışanların gelirleri enflasyona karşı korunacak ve Gelir Vergisi Kanunu'ndaki ikinci dilime girmeleri engellenecek. Yine de düzenlemeyi bekleyip sonuçlarını görmek gerekiyor.

 

2023 Temmuz gelir vergisi dilimleri 

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 103’üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesine ilişkin tarife 01.01.2023 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden güncellenmiştir.

2023 yılında uygulanacak yeni gelir vergisi tarifesi aşağıdaki gibidir;

      Gelir dilimi      Vergi oranı

  • 70.000 TL           %15
  • 150.000 TL         %20
  • 550.000 TL         %27
  • 1.900.00 TL        %35
  • 1.900.00 TL’nin üzeri  %40
Loading...
Yükleniyor...