Selçuk, bilgi toplumuna geçilen dönemde “tarım toplumuna göre düzenlenmiş” tatil takviminin değişmesi gerektiğini, okulların yıl boyu yani yaz tatilinde de, açık bulundurulması gerektiğini söylemişti. Bakan Selçuk bu görüşünü uygulamaya koyacak mı? Eğitimciler merakla 23 Ekim Vizyon Belgesini bekliyor.

İşte Bakan Selçuk'un konuyla ilgili sözleri.
 
"Okulların takvimi “tarım toplumuna göre düzenlenmiş” ama bilgi toplumuna geçilen dönemde bu yetersiz. Okullar yıl boyu açık olmalı.

Her eğitim bölgesi için ayrı bir takvim oluşturulmalı.  En fazla 10 haftalık eğitim süresinden sonra 2 ya da 3 haftalık bir tatil olmak üzere 40 haftalık bir eğitim öğretim faaliyeti olmalı.

Ancak ülke genelinde Ağustos ayının son iki haftası ve Eylül ayının ilk haftası ortak tatil olmalı. Yıl boyu açık eğitim sistemi sayesinde öğrencilerin uzun tatillerde öğrendiklerini unutması da azaltılacak"

Bilindiği üzere daha önce Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından 15 Ekim 2018 tarihinde açıklanacağı belirtilen ve Milli Eğitim Bakanlığının 3 yıllık vizyonunu ve yapacağı tüm çalışmaları içerecek olan “2023 Eğitim Vizyonu” isimli vizyon belgesinin tarihi değişti.
 
MEB, Vizyon Belgesi 23 Ekim 2018 Salı günü açıklanacak. Umarız okulların tatil takviminin değişmesi Bakanın kişisel görüşü olarak kalır. Bu yorucu ve yıpratıcı meslekte eğitimcilerin dinlenebildikleri tek zaman dilimi, yaz tatilleri ellerinden alınmaz.

guncelegitim.com

 

Gündemdekiler:


Öğretmen Çok Tatil Yapan Mıdır? Öğretmenler Bu Soruya Cevabı Alpay Cavlak’ın Şiiri İle Vermiş!

 


Bakan Ziya Selçuk: Okullar Yıl Boyu Açık Olmalı