Milyarlarca kullanıcısı bulanan mesajlaşma programı WhatsAppa akşam saatlerinden itibaren erişim sorunu yaşanmaya başladı.
 
Mesaj gönderemeyen ve gönderdikleri mesajları iletemeyen kullanıcılar, sosyal medyadan duruma isyan etti. Birçok kullanıcı Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda mesajlarının iletilmediğini söyledi. WhatsApp tagı twitterda TT listesine girdi. Tag, dünya lisstesinde de üst sıralara oturdu.
 
Facebook bünyesindeki dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp an itibariyle tüm dünya genelinde kullanılamıyor. Kullanıcılar, karşıdaki kişiye mesaj gönderdiğinde kişinin telefonu açık ve internete bağlı olduğu halde sadece tek tik alıyor ve mesaj karşıdaki kişiye iletilemiyor. WhatsApp'taki bu sorunun nedeni henüz bilinmese de muhtemelen Facebook'un sunucularından kaynaklanan bir problem nedeniyle WhatsApp tüm dünya genelinde çökmüş durumda.
 
Öte yandan, Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır." dedi.