Frontpage’in hem araç hem de menü çubuğu içeren ara bildirimi olan bu program,  web sitesi programları arasında önemli bir yere sahiptir. HTLM sayfalarını, Powerpoint, Word, Publisher ve buna benzer Microsoft Office ürünlerini kullanmakta olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği ortamda web sitesinin kolay bir şekilde tasarlanmasını sağlar.Grafik uyumlu olarak yapılacak olan web programları için kullanılmaktadır. Bu program ile tamamen grafik ara yüzlü site kurulabildiği gibi kısmı grafik ara yüzlü site de kurulabilir. Diğer Adobe ürünlerinden Flash ve Dreamweaver ile beraber entegre bir şekilde kullanılabilen programlardan biridir.

En çok bilinen tasarım programlarının başında gelmektedir. Bu program ile asp, html, javascript gibi web tasarımları kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Web tasarım ı yapılmış olan sayfaların HTLM olarak kodlanması için yaygın bir şekilde kullanılır.

Hareketli animasyonların tasarlanmasını sağlayan Adobe Flash programı, çizim yapar ve imaj dosyaları ile beraber animasyonların geliştirilmesini sağlar.

Web sitesinin kodlama işlemi tamamlandıktan sonra görselliği yani grafik tasarımı, adobe photoshop programı ile yapılır. Bütün web tasarımcılarının olmazsa olmazı programlardan biridir.Baslica Microsoft Frontpage,Fireworks,Dreamweaver,Adobe Flash,Adobe Photoshop kullanılmaktadır.