2005’ te Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir heyecanla duyurduğu Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı ile başlayan Uzman Öğretmenlik- Başöğretmenlik uygulaması tek seferlik uygulama olma hasebiyle kariyer hüsranı olarak yerini aldı.

Ancak, öğretmenler olarak artık bu hüsranın sona ermesini, ortaya çıkarılan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.

Her dile getirildiğinde “Çalışmalar devam ediyor” cümlesi yerine, artık çözüm bekliyoruz. MEB’ kadrosunda şu an 83 bin 500 civarı uzman öğretmen, Başöğretmenlik; 1 milyonu aşkın öğretmen de Uzman Öğretmenlik bekliyor. Daha önce dilekçelerimizle Milli Eğitim Bakanlığına mağduriyetimizi dile getirdik. Şimdi de internet üzerinden imza kampanyası başlatarak mağduriyetiz dile getireceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığının gerekli düzenlemeleri yapacağına öğretmenleri mutlu edecek çözümler üreteceğine inanıyoruz. Çünkü başarılı eğitimin temelinde mutlu öğretmenler vardır.

İmza kampanyamızın kazanımları tüm eğitim camiamızın kazanımı olacaktır. Öğretmenlik mesleğinin niteliğinin ve itibarının artması, öğretmenlik mesleğinin korunması öğretmenlerle mümkündür. Bu duygu ve düşünce ile öğretmenler olarak hepimiz bir bütünüz. Hep beraber yasal zeminde sorunlarımıza çözüm arayacağız.

İmza kampanyasına ulaşmak için tıklayınız