Bakan Özer “Hayata geçirdiğimiz bu sistem, yaklaşık 3 aydır başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bu süreçte eğitim sistemimizdeki yaklaşık 850 bin derslikte, aynı günde yüz yüze eğitime ara verilme oranı yüzde 1’in bile çok çok altında kaldı” dedi.

Bakan Özer, Covid-19 salgınına karşı eğitimdeki aşılanma ilişkin, “Öğretmenlerimizin en az iki doz aşı oranları toplum ortalamasının hep üzerinde seyretti ve giderek de artmaya devam etti” bilgisini paylaştı.

ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ VE VELİLERE DESTEK

Salgın sürecinde Bakanlık olarak sadece öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velilere  yönelik eğitimlere de ağırlık verdiklerini aktaran Bakan Özer şöyle konuştu;

*Bu kapsamda, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar aracılığıyla yaklaşık 5 milyon velimize psikososyal destek programı uyguladık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik desteklerimiz sürüyor. Bir eğitim sistemi öğretmenleri kadar güçlüdür. Bu nedenle eğitimde fırsat eşitliği bağlamında öncelik verdiğimiz alanlardan en önemlisi öğretmenlerimize sağlayacağımız desteklerdir.

*Bu dönemde öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini, kişisel gelişimlerini ve liderlik özelliklerini geliştirmelerini desteklemek için çok kapsamlı eğitim programları uygulayacağız. Burada özellikle mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize ve deneyimi 5 yılın altında olan öğretmenlerimize öncelik vereceğiz.

*Gerekli tüm planlamalarımızı tamamladık. Yüz yüze ve uzaktan eğitim platformlarının tüm imkânlarını kullanarak öğretmenlerimizin tüm eğitim taleplerini karşılayacağız. Uzaktan eğitimin bu kapsamda çok önemli fırsatlar sunduğunu görüyoruz. 15-21 Kasım’daki  bir haftalık ara tatilde düzenlediğimiz uzaktan eğitim seçeneklerine, öğretmenlerimizin yoğun ilgi gösterdiğine şahit olduk.