COVID-19 virüs salgını ülkemizde de etkilerini göstermeye başlamıştır. Ölümcül etkileri olan ve hızlı bir şekilde yayılmakta olan bu salgından korunmanın en önemli aracı bir şekilde virüse yakalanmamak ve virüsten yalıtılmış ortamlarda bulunmaktır. Bu gereği sağlamak üzere ülkemizdeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiş, yükseköğretime 3 hafta ara verilmiş, tüm bilimsel toplantı ve etkinlikler iptal edilmiştir.

Yetki , sorumluluk ve örgütlenme alanımız içerisinde yükseköğretim kurumları ve Kredi ve Yurtlar Kurumu bulunmakta bu kurumlarda nerede ise hiç öğrenci kalmamış durumdadır.

Bunun doğal sonucu olarak akademik ve idari işgörenlerin iş yükü azalmıştır. Bununla birlikte işgörenlerin işe geliş dönüşleri sırasında toplu taşıma araçlarını kullanıyor olmaları, salgından korunmayı zorlaştırmakta, bulaşma riskini artırmaktadır.

Eğitim İş Genel Merkeri tarafından; 16 Mart 2020 tarih ve 264 sayılı dilekçe ile; açıklamaya çalıştığımız nedenlerle yükseköğretim işgörenlerinin salgından korunmalarını sağlamak amacı ile öğretime verilen ara süresince idari ve akademik işgörenlerin de idari izinli sayılmaları talep edilmiştir. Henüz bu talebe cevap gelmemiştir.

Korona virüs salgını nedeniyle Alanya Alaaddin Keykubat üniversitesinin 17 Mart 2020 tarihinde aldığı nöbetçi memur ve akademik personel belirleyerek İdari tatil kararını destekliyor, benzerini Yükseköğretim kurulu ve Tüm Üniversitelerin acilen almalarını istiyoruz.

Eğitim İş İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi