Öğrencilerimiz ve velilerimiz kendilerinin ve çocuklarının ne kadar güvende olduğu konusunda sorgulama yapmaya başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıllardır süre gelen ucuza kapatma politikası gereği Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu okula Almanca Öğretmeni olarak görevlendirmesi yapılan söz konusu şahıs ile ilgili hiç bir ön araştırma, güvenlik soruşturması yapılmadığı çok net ortaya çıkmış oldu. Demek ki elini kolunu sallayan herkes elinde diploması var diye okullarda görevlendirilebiliyor ve çocuklarımızın karşısına çıkabiliyor. Hatta bazı durumlarda öğretmenlik diploması bile şartı olmadan ön lisans ya da lisans mezunu bir çok kişinin okullarda ücretli öğretmen olarak çalıştırıldığına şahit oluyoruz ve soruyoruz;  Çocuklarımız bu kadar değersiz mi?

Eğitim iş sendikası olarak yıllardır dile getirdiğimiz öğretmenlerin kadrolu olarak atanması gerektiği konusu bizim ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş oldu bu ibretlik olay. Her geçen gün itibar kaybına uğrattığınız öğretmenlik mesleğinin aslında ne kadar önemli bir meslek olduğunu da gösteriyor aynı zamanda. Öğretmenlik yapmak için yeterli vasıflara sahip olmayan ve eline geçecek asgari ücretin bile altındaki üç kuruştan başka kaybedecek bir şeyim yok diye düşünen bu kötü niyetli kişi, nasıl olur da yüzlerce, binlerce gencimizle bir araya getirilir, hakikaten anlamak zor. 

Henüz bir kaç haftadır bu okulumuzda çalışan bu kişi nasıl oluyor da gecenin o saatinde öğrencilerin evine gelebildiği bir ortam yaratıyor ve gencimiz bağımlılık yapan madde kullanarak öğretmeninin evinde hayatını kaybediyor? Bu genç, bu maddeye nereden ulaşıyor, sözde öğretmen bu işin neresinde, neden o saatte öğrencisini evine alıyor, bu işin içinde yoksa bile neden derhal emniyet güçlerine başvurmadı?

Böyle bir olay yaşanmamış olsa daha kaç gencimizin zehirlenmesine sebep olacaktı acaba Milli Eğitim Müdürlüğümüzün seçtiği sözde öğretmen? Öğrencilerimize asla rol model olamayacak karakterdeki kişilerin okullardan uzak tutulması, ücretli öğretmenlik garabetinin ortadan kaldırılması bakanlığın en öncelikli meselelerinden biri olmalıdır. 

EĞİTİM İŞ ANTALYA ŞUBE YÖNETİMİ