Milli Eğitim Bakanlığı,İç Denetim Birimi Başkanlığı çok konuşulan ücretli öğretmenlik konusunu gözden geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine bağlı olan resmi okul ve kurumlarda görev yapan ücretli öğretmenlerin çalışma koşulları, eğitim öğretim faaliyetlerini yürütürken karşılaştıkları sorunları değerlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir adım atıyor ve anket uygulasına gidiyor.

Milli Eğitim Baknalığı bu yeni uygulama sayesinde ücretli öğretmenlerin faaliyetleri,çalışma koşullarına yönelik değerlendirme yapacak ve sorun, şikayet gibi durumlardan kolaylıkla haberdar olup herkete geçebilecek. Yeni uygulama göre; anket programı http://anket.meb.gov.tr üzerinden iki anket doldurulacak.

 
DOLDURULACAK OLAN ANKETLER

1- "Ücretli Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Ücretli Öğretmenlerin Görüşleri Araştırma Anketi": Ücretli öğretmenlerin görev yaptığı yerlerdeki çalışma koşulları ve görevlerini yaparken karşılaştıkları sorunları belirlemek amacıyla geliştirilen anketi, ücretli öğretmenler tarafından doldurulacaktır. Anket başarıyı arttırmak,sorunları belirlemek,eksiklikleri gidermek adına gerçekleştirilmektedir.

2- "Ücretli Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Görüşleri Araştırma Anketi": Okullarda görevli olan Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcıları tarafından doldurulacak.

Uygulanacak olan, iki anket 13 Ocak 2020 - 7 Şubat 2020 tarihleri arasında doldurulacaktır. Anket sonuçları ise, iç denetim danışmanlık faaliyeti yöntem ve tekniklerine uygun olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Kaynak: kamuilanlari.com