Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, AES Genel Başkanı:

Memurun ve emeklinin yıllardır enflasyon altında kaldığını, son altı ay için memurların Temmuz 2020 de %4 zam aldığını ancak daha altı ay bile dolmadan enflasyonun %7 lere geldiğini göstermeyeler, ZAM derdine düşerek gerçeği yansıtmayan maaşları göstermeye başlamışlar.

Tabloda gösterilen diğer meslekler için bekar ve göreve yeni başlayanların maaşları gösterilirken öğretmene gelince 25 yıllık, eşi çalışmayan, iki çocuklu bir öğretmenin maaşı verilerek algı oluşturulmaktadır. Kaldı ki tabloda verilen artış ile oluşan maaş da gerçeği yansıtmamaktadır. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşının neredeyse en düşük memur maaşı olduğunu verin de herkes görsün!

Siz söylemeseniz de sizin verdiğiniz kadro ve derecedeki öğretmenin kaybını biz söyleyelim. 1/4 derece/kadrodaki bir öğretmenin 2020 Temmuz’dan itibaren oluşan enflasyon kaybı 358.25 TL, sadece Kasım ayı enflasyon kaybı ise 164.67 TL’dir.

facebook.com/guncelegitimcom
Diğer meslekler 9. dereceden yazılırken öğretmen maaşı en üst dereceden yazılmış. Ayrıca 1. derece dışındaki derecelerin 4. kademesi olmaz. Artış miktarını da yanlış hesaplamışlar. Enflasyon farkı eklense bile bu artışın yarısı etmiyor.

Sayfadaki diğer yorumlar

Galip Gümüş
Diğerleri en alt derece ama, öğretmenler en üst derece, uyanıklığa bak

Mahinur Azakoğlu Tekin
Bu söylenen maaşı alan varsa beri gelsin söyleşin gidip memurla kavga edeyim kesin hakkımı yiyor

Arslan Öcal
Yalnız tablodaki öğretmenin derecesi en yüksek emekliliği gelmiş. Diğerlerinin kademesi hatalı düzeltirsek 9/3 olur onlarda göreve yeni başlayanlar. Birinin emeklisi gelmiş diğeri yeni başlamış baya adil bir gösterim tarzı olmuş

Filiz Özbay Balta
Evde oturuyormuyoruz 27 senem ve evden 1. Sınıf okutuyorum hergün 6 saat ama nerdeyse yatıncaya kadar telefonum susmuyor 27 seneliğim ve ben bu maaşı hiç almadım.

Yıldırım Çetin
Bu ne ya öğretmeni bekçiyle hemşireyle kıyaslamış yazık çok yazık.Gerçekten eğitim şart.

Yasemin Keser
Öğretmene karşı nedir bu anlayış,maaşını düşürme çabaları?1/4 neden yazılır ki?Halkın gözünde maaşımızı fazla göstermek nedir ya..

Salih Altinkaynak
5226 - 4480 = 746