Tüm Öğretmenler Birliği Sendikasının Açıklaması Şöyle;

"Haksız hukuksuz olan ve örgütlenme özgürlüğüne aykırı olan iktidar ve yandaş sendikanın getirdiği; sendikalı olmaktan dolayı ödenen parayı belirleyen yüzde 2'lik barajı getiren yasayı anayasa mahkemesine taşımasını sağlamış bunun neticesinde 18.01.2024 tarihinde anayasa mahkemesi iptal kararı vermişti.

İptal edilen yasanın uygulamaya geçmesi için kararın resmi gazetede yayımlanması gerekiyordu. Bunu üzerine 25.02.2024 tarihinde anayasa Mah. Başkanlığına yazı göndererek iptal kararının hızlı biçimde resmi gazetede yayınlanmasını istemiştik. Anayasa Mah. Kararı resmi gazetede yayınlandı. Bundan sonra herkes sendika farkı gözetmeksizin aynı miktarda TİS tazminatı alacaktır.

Yüzde 2 barajının mevzuatımıza aykırı olduğunu bile bile, kendilerine yönelik çıkardıkları kanunu destekleyen, memur sen ve kamu sen kendi üyeleri ve tüm diğer sendikalı memurların, aylık olarak 348 TL kaybına sebep oldular.

Anayasaya açıkça aykırı bir kanuni düzenlemeyi isteyen sendikalar bu yaşananların, en büyük sorumlularıdır.

Anayasaya, sendikalar kanununa, taraf olduğumuz uluslar arası sözleşmelere aykırı olan yüzde 2 iptali üzerinden Memur- Sen; seçim dönemi CHP ve anayasa mahkemesi üzerinden polemik yaratarak siyaset yapmaktadır. Anayasa mahkemesi kararları herkesi bağlamaktadır.

Anayasa mahkemesinin kararını tanımayacak sendikayı kınıyoruz."

TÖBSEN MYK