“TEOG kalkıyor mu?” sorusuna Tekin,  "Cumhurbaşkanımız böyle söylediğine göre kalkacaktır." ifadesini kullandı.  
 
Kanal 24 Televizyonu'ndaki canlı yayında soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Erdoğan'ın TEOG sistemiyle ilgili açıklamalarının ardından bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturulduğunu, çalışma verilerinin Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuyla  paylaşılacağını açıkladı.
 
Tekin TEOG’la ilgili şöyle konuştu: “Şunu kabul etmek lazım, ideal olan şey, ortaöğretime geçiş sürecinde,  ilkokul, ortaokul çağındaki çocukları, herhangi bir sınav baskısı ile  baskılamadan, bir stres altına sokmadan lise eğitimine devam etmesini temin etmek. İdeal olan bu. Ama Türkiye'nin kendine özgü koşulları, lise sayısının fazlalığı, liseler arasındaki eğitim anlamındaki kategorileştirme gibi faktörler  göz önünde bulunduğunda Türkiye, kendi öznel koşulları itibarıyla böyle bir sınav süreci çözüm olarak üretmiş. Ama bu ideal ve doğru çözüm değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2013'ten beri talimatları bu yönde. Yakın bir  zamanda, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum. Bu talimat sonrası zaten Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışmaya  başladık. Çalışma verilerini, sayın Bakanımıza, sayın Başbakanımıza arz edip Cumhurbaşkanımızın onaylarını aldıktan sonra, kamuoyuyla da paylaşmış oluruz" 
 
Tekin, "Sınavsız bir model olur mu?" sorusunu yanıtlarken, "Olmalı. Onun alt yapısı oluşturulmalı. Öyle düşünüyorum" dedi.