Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. sınıf öğrencilerinin TEOG sınavına hazırlanmaları ve başarı sağlamaları için yoğunlaştırılmış eğitim verilmesi amacıyla eğitim kampı kuruldu. Kampa sadece 8. sınıf öğrencileri alınırken, verilecek dersler de sadece TEOG sınavında soru sorulan Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, İnkılap Tarihi, Matematik ve İngilizce branşlarından olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce bahsedilen, terörle mücadele adına yürütülen operasyonlarda sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar sebebiyle okula gidemeyen, eğitimden mahrum kalan öğrenciler için yoğunlaştırılmış eğitim Şırnak'ta başladı.

Eğitim kamplarını askerler koruyor

Şırnak merkezde ve bazı ilçelerde terör mensupları ile yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı yoğunlaştırılmış eğitim kampı Şırnak merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Kumçatı beldesinde yer alan Vali Aydın Arslan YİBO'da kuruldu. Bir diğer eğitim kampı ise Şenoba beldesinde yine YİBO'ya kuruldu. Her iki belde de okulların güvenliğinin sağlanması adına Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri de nöbet tutuyor.

Bilindiği üzere şu anda Şırnak merkezde ve İdil ilçesinde tüm okullarda eğitim öğretime sokağa çıkma yasağı sebebiyle ara verildi. Kurulan yoğunlaştırılmış TEOG eğitim kamplarına Şırnak merkezinde eğitim gören tüm 8. sınıf öğrencileri dahil edilirken, kampların başlatıldığı YİBO'larda daha önce eğitim gören öğrencilerde eğitimlerine devam ediyor. Şırnak merkezde öğrenim gören tüm 8. sınıf öğrencilerinin nakilleri kampların kurulduğu YİBO'lara alınırken, 2015-2016 eğitim öğretim yılının sonuna kadar bu okullarda eğitim görmeye devam edecekler.

Şırnak'ın diğer ilçeleri Cizre, Silopi, Beytüşşebap ve Uludere'de ise eğitim öğretim devam ediyor.

Yoğunlaştırılmış TEOG kamplarında haftalık ders saatleri artırıldı

Her iki eğitim kampında da yaklaşık 300 öğrenci bulunurken, öğrencilerin hafta içerisinde aldıkları ders saati sayıları da her branşta yoğunlaştırıldı. Kamp boyunca verilen derslerin haftalık saatleri ise şu şekilde belirlendi;

 Fen Bilimleri: 5 Saat

 Matematik: 7 Saat

 Türkçe: 7 Saat

 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 5 Saat

 İngilizce: 5 Saat

 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 3 Saat

Kampta görev alan öğretmenler ayda 6 bin 200 TL kazanacak

Yoğunlaştırılmış TEOG kamplarında görev alan öğretmenler ise esas görev yerlerinden ek ders ücretlerini almaya devam ederken, kampta hafta içi ve hafta sonu kurslarında girdikleri ders saatleri kadar ilave ek ders ücreti alacaklar. Ayrıca her öğretmen ayda 10 gün gece nöbeti tutacak. Öğretmenlere sabah, öğle ve akşam yemekleri de verilecek.

Bu durumda esas görev yerinde idari izinli sayılan kampta görevli öğretmenler, maaşlarına ilave olarak full ek ders ücreti alacak. Bunun yanında kampta hafta içi girdikleri ders saati kadar ek ders ücreti alacak olan öğretmenlerin bu ücretlerinden maaş karşılığı da kesilmeyecek çünkü esas görev yerinde aldıkları ek ders maaş karşılığı düşürüldükten sonra ödenmiş olacak. Hafta sonu kursları ve gece nöbeti görevlerinden de ücret alacak öğretmenlerin aylık gelirleri bir hayli tatmin edici olacak.

Bu durumda kampta hafta içi 30 saat, hafta sonu kurslarında 10 saat derse giren bir öğretmen yaklaşık 2550 TL maaşlarına ilave olarak, alan bir esas görev yerinden alacağı yaklaşık 831 TL ek ders ücretinin yanı sıra, hafta içi kampta girdikleri 30 saat ders karşılığı 1250 TL, hafta sonu kursunda girdikleri 10 saat ders karşılığı 830 TL, ayda 10 gün gece yatılı nöbetinden dolayı 623 TL, hafta içi okul nöbet ücretinden dolayı 83 TL alacak.

Bu durumda yoğunlaştırılmış TEOG eğitim kampında görev alan bir öğretmenin bir ayda cebine girecek olan gelir yaklaşık 6 bin 200 TL'yi bulacak.