Konteynerlerde kurulması için bölgeye dün itibarıyla 5 bin 600 civarında televizyon gönderdiklerini bildiren Şensoy, TRT EBA üzerinden uzaktan eğitim vermeye başladıklarını kaydetti. Çocukların moral ve motivasyonunu güçlendirmek amacıyla bu bölgedeki çocukların da sınava gireceklerini ifade etti.

Sadri Şensoy, ''Yaklaşık 600 civarında noktada üniversite ve liselere hazırlık kurslarının açıldığı çadırlar yaptık. 4 bin civarında öğretmeni görevlendirdik. Bazen bir çadırda 6 öğrencinin başında 3 öğretmen oluyor. Bir nevi özel ders gibi. Bakanlığımız tüm birimleri, tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle sahadayız. Çocuklara orada kurduğumuz seyyar mutfaklarla beslenme desteği de veriyoruz'' dedi.

Şensoy, Deprem bölgesindeki özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin de eğitim imkanlarından yararlanması için çabaladıklarını belirten Şensoy, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin destek eğitim raporlarını bir yıl daha uzattıklarını söyledi.

"YAZ OKULLARI İLE TELAFİ EDECEĞİZ"

Bazı illerde okulların geç başlamasının çok fazla problem edilmemesi gerektiğini dile getiren Şensoy, şöyle dedi:

"Yaz okullarımızla bunları telafi edeceğiz. Bu hafta itibarıyla, deprem bölgesinde taşımalı eğitim sistemiyle tüm köylerimizde, kırsallardaki öğrencilerimizi merkezdeki çadırlarımıza getireceğiz. Eğitime erişmek isteyip de erişemeyen hiçbir öğrencimiz kalmayacak." (Pervin Kaplan)