Türk Eğitim Sen kariyer sınavlarıyla ilgili yapacakları eylemi ertelemişti. Türk Eğitim Sen'den resmi bir açıklama yapılmazken İstanbul 5 Nolu Şube başkanlığının yayınladığı mesaj şöyleydi:

"Kıymetli okul temsilcilerimiz:

Kariyer planlama sınavları İle ilgili Afyonkarahisar’da Başkanlar kurulu toplantısında alınan karar gereği; 1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir. 1 ekim yasama takvimi başında yeni yasa teklifleri ile tekrar güncellenecek olan meslek kanunu biz öğretmenler için daha hayırlı olacağı düşüncemiz netlik kazanmıştır. Hiç bir üyemiz merak etmesin ki kasım ayındaki sınav iptali için tüm siyasi müdahaleler devam etmektedir. Bu süreç yasa İle gerçekleşeceğinden dolayı ekim ayı için verilen söze binaen beklemede kalmaya karar verdik. Tüm üyelerimize bilgi verilmesi ve sınavsız geçişin mutlaka gerçekleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamasını rica ediyoruz. İyi tatiller diliyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Meclis mesaisine yoğun bir gündemle başlıyor ancak gündemde "Öğretmenlik Meslek Kanunu" yok!

İlk sırada 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası' var.

Daha önce Adalet Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme Genel Kurul'da ele alınacak.

Sosyal ağlarda yanıltıcı bilgi yayanlara hapis cezası geliyor

AK Parti ve MHP'nin ortak teklifi ile sosyal medyada yalan haberin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Sosyal medyada yalan haberi yayarak kamu düzenini bozanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Ayrıca internet haber sitelerinin resmi ilan alması da sağlanacak. Çalışanlarına basın kartı verilmesinin önü açılacak.

Yatırımcıya destek geliyor

İkinci başlıkta ise sanayici ve yatırımcıların desteklenmesini öngören teklif olacak.

Yüksek teknolojili, stratejik, katma değerli ve ihracat potansiyeli yüksek yatırımların özel endüstri bölgesi imkanlarından faydalanması sağlanacak.

Düzenleme ile yatırımcıya ek destekler verilecek. Endüstri bölgelerinde yer alan yatırımcılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan ruhsat ve izinlere ilişkin harçlardan muaf olacak.

Grup toplantıları salı ve çarşamba günü yapılacak

Yarın ve Çarşamba günü de partilerin grup toplantıları yapılacak. Liderler, siyasetin sıcak başlıklarına ilişkin mesajlarını buradan verecek

TRT