Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen yetiştirme genel müdürlüğüne durumumuzu anlattığımızda izleyemeyenlerin oranının yüzde bir olduğunu söylediler buda yaklaşık altı bin kişi yapıyor.

Geçen hafta çok kısa bir dönemde 5 gün sınırlı olmak üzere bu videoları tekrar erişime açmasına rağmen bu dönemde bunları izlemek ve bitirmek mümkün olmazdı. Çünkü yaklaşık binlerce saat video demek ve yetişmesi mümkün olmadığı için maalesef yine binlerce öğretmen bu videoları izleyemedi.

Bakanlıkta ilgili birimi arayıp sorunumuzu anlattığımız zaman kimse bizi ciddiye bile almadı. Halbuki yine bakanlık yetkilisinin ifadesine göre yaklaşık videoları izleyemeyen altı bin civarında öğretmen vardı ve bu öğretmenlerin bu sorunu çok önemli değildi.

Bakanlık yetkililerin ifadesine göre altı bin civarında öğretmen bu durumda asla sınava giremeyecekti. Göreve 2001 yılında başladım ve 21 yıllık öğretmenim. Öğretmenlik hayatımda on binlerce öğrenci yetiştirdim ama öğretmen yetiştirme genel müdürlüğü sadece ama sadece o çok ama çok önemli videoları izlemediğim için benim uzman öğretmen olamayacağımı o yüzden sınava giremeyeceğimi söylüyor.

Şimdi ben ve benim gibi mağdur olan öğretmenler sınava iki ay kaldığı ve bu iki aylık sürede yazılı sınavı geçebilecek yetkinlikte olmamıza rağmen sınava hazırlanalım mı?

Yoksa bakanlık sırf videoları izlemediğiniz için siz uzman öğretmen olacak yetkinlikte değilsiniz çünkü çok ama çok önemli videoları izlemediniz için o yüzden siz ancak ve ancak sadece normal öğretmen olabilirsiniz demekte.

Şimdi Eylül ayı itibarı ile sınava iki ay kalmasına rağmen biz yazılı sınava hazırlanalım mı, yoksa hazırlanmayalım mı? Lütfen sesimize ses olun ve bu konuda bizi yalnız bırakmayın. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Guncelegitim.com