Akışkan yani likit olarak nitelendirilen malzemelerin bir yerden bir yere aktarım sürecinde taşımacılık sektörü oldukça etkili çözümler ortaya koymuştur. Gıdalar ve kimyasal ürünler gibi birçok farklı ürünün taşınması konusunda tercih edilen tank konteynerler, görünüş olarak kapalı ve korunaklı bir sistem olduğu için dikkat çekicidir. Akışkan yüklerin taşınabilmesinin yanı sıra buğday, arpa ve diğer tahıl taşımacılığında oldukça işlevsel bir biçimde tank taşımacılığı kullanılır. Kasa yapısı dikdörtgen prizma şeklinde olan tank konteynerler, oldukça güvenli bir taşımacılık şekli olarak karşımıza çıkıyor. Tank taşımacılığında taşınması planlanan tüm maddeler, olabilecek en güvenli biçimde teslim alanına ulaştırılmaktadır. Bu durum, taşımacılığın en önemli prensibi olarak kabul edilir.

Tank Taşımacılığı İçerisinde Neleri Barındırıyor?

Taşınması yapılacak ürün söz konusu olduğunda tank-konteyner taşımacılığı sınırsız çeşitliliğe sahiptir. Genel olarak kimya, gıda, sıvı ürünler ve gaz çeşitleri taşımacılığında tercih edilse de kendi içerisinde nakledilecek ürünlerin koşullarını sağlayacak farklı özelliklerde tank konteynerler bulunur.

Tank konteyner ile taşınması planlanan her ürünün ayrı ayrı özelliklerine göre konteyner seçimi yapılabilir. Bu noktada ürünlerin kendi ağırlığı ilk kriter olarak önümüze çıkmaktadır. Hacimlerine göre de farklılıklar gösteren tank konteynerler tek seferde en fazla ürün nakliyesi gerçekleştirmeyi ve müşterilerin maliyetlerini en aza indirebilmeyi amaç edinmiştir. Diğer yandan ürünlerin zarar görmemesi adına aşındırma oranları, buhar basıncı ve parlama noktaları gibi özellikleri dolum yapılmadan ve nakliye öncesinde hesaplanmalı ve ürünlere uygun tank konteyner seçimi yapılmalıdır. Tam olarak bu noktada ADR kuralları ile taşımacılık sırasında çevre ve insan güvenliği maksimum seviyede tutulmaktadır.

Birçok sektörde her geçen gün daha çok tercih edilmekte olan tank taşımacılığı, yapılan değişiklikler ve yeniliklerle birlikte günümüz teknolojisine kolaylıkla ayak uydurmuştur. Geliştirilen teknolojik donanım ve ergonomik çözümler nakliye sürecini kolaylaştırdığı gibi, takip edilebilmesini ve hızlı müdahale imkanını da bir yandan sağlıyor. Bunların yanında tank taşımacılığında GPS ile konum belirleme ve takip etme, uzaktan seviye kontrolleri ve termometre aracılığıyla ısı takibi kontrolleri rahatlıkla yapılabilir. En güvenli tank taşımacılığı hizmetleri için Batı Innovative Logistics ile iletişime geçebilirsiniz.