Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu ve Bayramiç Temsilcisi Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ile bir araya geldiler.

Açığa alınan öğretmen Duygu Atabey ve öğretmen Halil Akgün'ün görevlerine iade edilmelerini istediler.

Kaymakam Gökdemir sendika temsilcilerine iki öğretmenin de kısa süre içerisinde görevlerine iade edilmeleri için yazı yazılacağını belirtti.

TÖRENLERDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasın Atatürk'ü Anma günü törenlerini organizasyon sorumluları hakkında Çanakkale Valiliğinin de soruşturma başlattığı sendika temsilcilerine açıklandı.

Çanakkale Valiliği yaptığı soruşturma sonucunda skandallardan sorumlu Bayramiç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili'nin görevinden alındığı bilgisi Kaymakam Gökdemir tarafından sendika temsilcilerine söylendi.

Egitim Iş Çanakkale Şube Baskanı Ahmet Mantaş'ın Guncelegtim.com'a yaptığı açıklama:

Bugün itibariyle Bayramiç ilçemizde 10 Kasım Atatürk ü Anma haftası ile ilgili ilçe resmi törenlerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle açığa alınan tören Yöneticisi Üyemiz Duygu ATABEY ile Eğitim Bir Sen üyesi Tören sunucusu Halil AKGÜN Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafindan görevlerine iade yazıları yazilarak tebliğ edilmiștir. Haksız yere mağdur olan öğretmenlerimiz görevlerine dönmüșlerdir.Hayırlı olsun. Böylece hak yerini bulmuștur..

Eğitim-İş Çanakkale Șube olarak bu konuda mücadele eden herkese çok Teșekkür ederiz..