Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl ilk kez ‘Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenlerden bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirenleri yazılı sınava tabi tuttu.
 
Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanacak. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilecek.
 
MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 11 Ekim 2015 Pazar günü yapılan Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı sonuçları 2 Kasım’da açıklanacak. Yani seçimlerden bir gün sonra…
 
“1 KASIM’DA TEPKİDEN Mİ KORKUYORSUNUZ?”
 
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, stajyerlik sınav sonuçlarının 1 Kasım Genel Seçimleri yapıldıktan bir gün sonra açıklanmasına tepki gösterdi.
 
Koncuk, tepkisini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
 
“MEB öğretmene eziyetten zevk alıyor gibi. Stajyerlik sınav sonuçları açıklanmadı. Başarı puanı hala 50′ye düşürülebilir. 60 alamadı diye başarısız olacakların tüm sorumlusu MEB’dir. Stajyerlik sınav sonuçları neden 2 Kasıma bırakıldı. 1 Kasımda tepkiden mi korkuyorsunuz?”