Sorumlu buluann okul müdürü ve müdür yardımcılarının yöneticilikleri ellerinden alınırken, yönetici ve öğretmenlere aylıktan kesme, 1 yıl kademe durdurma cezası ve görev yeri değişikliği cezaları uygulandı. 
 
MEB, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda şırınga şeklinde ambalajı bulunan sıvı çikolatayı yediği sırada kapağının boğazına kaçmasıyla fenalaşan 1. sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal yaşamını yitirmesine ilişkin idari soruşturmayı tamamladı. Bakanlık kaynakları “en ağır ceza verildi” değerlendirmesinde bulunurken, sorumlu bulunan okul müdür ve yardımcısının yöneticilik görevleri ellerinden alındı. Soruşturma sürecinde açığa alınan müdür, müdür yardımcısı ve iki öğretmene birer yıl kademe ilerleme cezası ve aylıktan kesme cezalarının uygulandığı öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında kusuru bulunan bütün yönetici ve öğretmenlerin görev yerleri de değiştirildi. 
 
YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bakanlık kaynakları, Mert’in yaşamını yitirmesine ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini belirtirken yargılamanın sonuçlanmasının ardından MEB’in verdiği cezaların yeniden gözden geçirileceğini ve mahkeme kararlarına paralel olarak ek yaptırımların da uygulanabileceğini aktardı.
 
Cumhuriyet