Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına, (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, güney ve batı kıyılarımızda güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına, (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI : Rüzgarın; güney yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına, (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haritalı hava durumu için tıklayınız