Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Okulların daha önce belirtilen tarih olan 31 Ağustos'ta açılacağını ancak eğitimin uzaktan iletişim araçlarıyla yapılacağını söyleyen Bakan, 21 Eylül'de ise aşamalı eğitimin başlayacağını duyurdu.

 

Seyreltilmiş eğitim nedir?

Seyreltmiş eğitim, eğtim-öğretim yılı için hazırlanmış yıllık müfredatın ve ders programının belirli bir oranda azaltılmasıyla uygulanan eğitim modelidir. Olağanüstü hallerde uygulanan bu eğitim şeklidir.

 

SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM AÇIKLAMASI

Bütün velilerin rahat olması gerektiğini vurgulayan Bakan Selçuk, "Neye ihtiyaç varsa biz bunun için mali ve fiziksel koşullarıyla, psikolojik hazırlığıyla buna hazırız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘aşamalı ve seyreltilmiş' eğitime yönelik soru üzerine, şunları söyledi;

Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Peki seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık nasıl giderilecek? Elbette uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve EBA televizyonları vasıtasıyla giderilecek.

 

Seyreltilmiş Ders Programı nedir?

"Sonuçta da biz bu süreçleri yapılandırıyoruz. Bizim ölçümüz şu; çocukların sağlığını koruyacak ölçüde sınıflarda ve okullarda bulunmasını sağlamak. Diyeceksiniz ki, 'Bütün çocuklar bu okula, 4 metre  içinde nasıl sığacak?" Biz o metre içinde sığdırmaya çalışmıyoruz ki... Bizim yapmak istediğimiz şu; eğer 'çocuklar haftanın belirli günleri gelsin' denilirse sağlık koşulları açısından biz ona göre seyreltiriz. 'Derslerin bir kısmı seyreltilsin ve ders çizelgesi yarı yarıya insin' denilirse biz seyreltiriz. Dolayısıyla bu işin teknik kısmı bize ait, uzmanlara ait. Lütfen şundan emin olun, gereken bütün tedbirleri fazlasıyla alıyoruz. Çünkü biz sadece bir çocuk için, ülkenin bütün çocukları için kaygılanıyoruz, bir ülke için kaygılanıyoruz. Biz verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz."