SEO ya da diğer adıyla Arama Motoru Optimizasyonu, bir web sitesini arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etme uygulamasıdır. Başka bir deyişle, işletmenizle ilgili anahtar kelimeler arayan potansiyel müşteriler için web sitenizi daha görünür ve erişilebilir hale getirme işlemi şekilde açıklanabilir.

SEO tüm kurumlar için oldukça önemlidir çünkü işletmelerin çevrimiçi görünürlüklerini geliştirmelerine, web sitelerine daha fazla trafik çekmelerine ve sonuç olarak satışları ve gelirleri artırmalarına yardımcı olur. İşletmeler, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alarak daha geniş bir kitleye ulaşabilir, kendilerini sektör liderleri haline getirebilir ve potansiyel müşterilerle güven inşa edebilir.

Peki, SEO ajansı ne yapar ya da SEO tam olarak ne işe yarar? Bir web sitesinin arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için birlikte çalışan SEO'nun birkaç temel bileşeni vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Anahtar kelime Analizi

SEO, potansiyel müşterilerin işletmenizle ilgili ürün veya hizmetleri aramak için kullandıkları anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini belirlemekle başlar.

  • Teknik SEO

Kullanıcı deneyimini ve arama motoru taranabilirliğini iyileştirmek için web sitesinin site hızı, mobil yanıt verebilirlik ve şema işaretleme gibi teknik yönlerini optimize etmeyi içerir.

  • Sayfa İçi Optimizasyon

Sayfa başlıklarının etiketine, meta açıklamasına ve içeriğine alakalı anahtar kelimeler ekleyerek tek tek web sayfalarını optimize etmeyi içerir. Sayfa içi optimizasyon aynı zamanda görsellerin, dahili bağlantıların ve kullanıcı deneyimine katkıda bulunan diğer faktörlerin optimize edilmesini içerir.

  • Sayfa dışı optimizasyon

Arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için web sitesi dışında yapılan faaliyetleri ifade eder. Sayfa dışı optimizasyon örnekleri arasında bağlantı oluşturma, sosyal medya pazarlaması ve konuk blog oluşturma yer alır.