Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak olan sandık görevlilerinin kimler olacağı, kamuda görev yapan memurlar tarafından sorgulanıyor. Kamu görevi vazifesiyle, 2023 seçimleri için sandık görevlisi olarak atanacak olan kişiler, görev yerlerinin açıklanacağı tarihi sorguluyor. Peki, seçim görevleri açıklandı mı? Sandık görevlileri ne zaman belli olacak?

SEÇİM GÖREVLERİ BELLİ OLDU MU?

Seçim görevlilerinin görev yapacağı sandıklar belli oldu. Seçim görevleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından henüz açıklanmadı. 1 Mayıs itibariyle duyurulması bekleniyor.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık kurulu görevleri 3 Mayıs 2023 tarihine kadar telefon mesajı ve resmi tebligatlar yoluyla görev verilenlere bildirilecek.

Bu haftasonu görev belgeleri basılacak pazartesi gününden itibaren dağıtıma çıkarılacak.

SANDIK KURULU GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı.

İlçe seçim kurulu başkanı ve seçim sandık kurulu başkanı ile üyelerine, “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun” da belirtilen esaslara göre Genel Bütçeden ücret ödenir.

14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde görevli Sandık Başkanı, Üye, Memur ve Partili Üyelerin Ücretleri henüz açıklanmadı ancak mevcut katsayılara göre resmi olmayan rakamlar aşağıdadır.

  • Sandık Kurulu Başkanı: 1254 TL
  • Sandık Memuru: 792 TL Partili
  • Üye : 396 TL

guncelegitim.com