Haber sitelerinde salgın ile alakalı gelişmeleri takip etmeyi ihmal etmeyin. Yaz aylarının verdiği rehavet ile kişilerin olumsuz adımlar atması ve salgının yayılmasına neden olması sıkıntı veren hususların başında gelmektedir. Salgın tehlikesi geçmiş değil.

Vakaların azalmış olması hem alınan tedbirlerden hem de sağlık ordumuzun muhteşem çabasından kaynaklanmaktadır.

Salgın sonrasındaki yeni normal kurallarına sorunsuz bir biçimde ayak uydurmanız gerekiyor. Bu konuda uzmanların yorumlarını dikkate almak ve tedbiri elden bırakmamak en temel husus olarak karşımıza çıkıyor.

Salgında Hangi Tedbirler Büyük Önem Arz Eder?

Son Dakika Haberler verilerinde salgının hangi tedbirler ile kontrol altına alınabileceği ile alakalı bilgi alabilirsiniz.

  • Salgında alınan tedbirlerin her biri ancak bir arada uygulandığı zaman bir anlam ifade eder. Sadece maske kullanmak ya da sadece hijyene dikkat etmenin bu noktada bir anlamı olmayacaktır.
  • Maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edildiği zaman biri anlam ifade etmektedir.
  • Bu alanda maske kullanımında büyük sıkıntılar kendini göstermektedir.
  • Öncelikli olarak satılan siyah maskelerin bir özelliği olmadığı da belirtilmelidir. Bu maskeler korumaz ve hatta dermatolojik olarak sorunlara da neden olabiliri.
  • Maske kullanımının ağzı ve burnu kapatacak şekilde olması gerekir. Hem sizde olan hastalığın yayılmaması hem de başka kişilerde olan hastalığın size geçmemesi için büyük önem arz etmektedir.