Bu hizmetle birlikte hangi sandıkta oy kullanacağınızı , sandık kurulunda görevli iseniz görev bilgilerinizi öğrenebileceksiniz.

SANDIK KURULU GÖREVİ

Sandık Bilgisi sorgulama ve Sandık Kurulu Görev Bilgisi Sorgulama Ekranı aynı uygulamadan öğrenilebiliyor. Yurt içi seçmen sorgulama ekranından Nüfusa kayıtlı olduğunuz il, TC Kimlik No, Kimliğinizde bulunan Sıra No bilgilerini girerek görev verilmiş ise ekranın altında görevlendirme sonucunu görebilirsiniz.

Oy vereceğiniz ve var ise görevli olduğunuz sandığı öğrenmek için Tıklayın!

SEÇİM TORBASI KARARI

Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe merkezlerinde, bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca oy verme günü saat 5.00'te malzeme torbalarının bina sorumlularına tesliminin sağlanmasına karar verdi. 

Bina görevlilerinin bu torbaları alarak, seçim başlamadan önce sandık kurulu başkanlarına tutanakla teslim etmesi kararlaştırıldı. 

REFERANDUM GÖREVLİ ÜCRETLERİ

Yüksek Seçim Kurulu 2017 yılı ilk 6 ayında Sandık Kurulu Başkanlarının günlük ücretleri 90 TL, üyelerin ise 81 TL olarak belirlemiştir.

Eğitim verilen devlet memuru sandık kurulu başkanlarına 3 gündelik, Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyelere 2 gündelik, eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üye ile siyasi parti üyelerine 1 gündelik verilmektedir. Buna göre 2017 referandum görevlilerine 81 TL ile 270 TL arasında ücret verilecektir.

Başkan 90,00 x 3 = 270 TL (Devlet memuru olan ve eğitim verilen başkan)

Üye 81,00 X 2 = 162 TL (Devlet memuru olan ve eğitim verilen üye)

Üye 81,00 X 1 = 81 TL (Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyesi ile siyasi parti üyeleri)