2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının başında ilimiz proje okulları olan Eskişehir Anadolu Lisesi ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde 652 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 37. maddesine göre Bakan emriyle görevinden 38 öğretmen il emrine alınmıştı.

 Bu gerekçeyle her hangi bir tercih hakkı tanınmadan, somut haklı bir gerekçe gösterilmeden, hizmet puanı esas alınmadan okullarından  ilişiği kesilen 7 öğretmenimiz bu uygulamanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açmış, açılan davaların dördü görülmüş ve iptalle sonuçlanmıştır.

Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonunda ‘’Proje Okulları’’ adı altında gerçekleştirilen keyfi uygulamanın yargıdan geri dönmesi haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur.

Açılan dava sonuçlarına uygun olarak söz konusu öğretmenlerin haklarının iade edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de sayılarının artırılması planlanan proje okulları öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri usulündeki hukuksuzluğun yeni mağduriyetlere sebep olmadan sonlandırılmasını istiyoruz.

Usulsüz yargılamalar, görevden almalar ve yargıya uymuyor olmayı bir davranış haline getirmiş Bakanlığımızı bir kez daha uyarıyor, hukuka uygun davranmaya  davet ediyoruz