Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bir TV'de katıldığı programda skandal ifadeler kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Sofuoğlu, Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi.

Üniversiteler için ayrıca Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi. Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine stüdyodaki konuklar, “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepki gösterdi.

Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi.

 

“GOOGLE'I ABDULHAMİD BULDU”

Ebubekir Sofuoğlu, daha önce de Kütahya'da düzenlenen ‘Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı’nda konuşmuş ve “Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır” demişti. (Sözcü)

 

EĞİTİM İŞ YÜKSEKÖĞRETİM ŞUBESİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Eğitim İş Sendikası İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şubesi Başkanı Haluk DAĞDEVİR konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi; sözde Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldığı bir tv programında iç dünyasındaki iğrençliği dışa vuran nefret söylemi sözlerle üniversite öğrencilerini ötekileştiren, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden beyanlarda bulunmuştur.

Sözde akademisyen üniversite camiasından ve geleceğimizin teminatı olan gençlerden derhal özür dilemelidir.

Eğitim İş Sendikası Yükseköğretim Şubesi olarak hakkında yasal kovuşturmanın başlatılması için gerek Cumhuriyet Savcılığına gerekse Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne başvurularımızı yapacağız ve başvurularımızın takipçisi olacağız."