Bu süreçten sonra hizmetlerine ara veren özel öğrenci yurtları , yeniden hizmet vermeye başlayacakları Eylül ayı için hazırlılıklar yapmaya başladılar.

Yeni öğretim sezonu için hazırlıklarına hız veren öğrenci yurtları , pandemi sürecinde sosyal mesafe ve hijyen kuralları ile getirilen yeni sosyal kurallara riayet edeceklerini belirtiyorlar. Bu noktada el dezenfektasyonu başta olmak üzere kişisel hijyen ile alakalı önlemleri aldıklarını belirten yurtlar , yeni dönem öğrenci yurdu fiyatları hakkında konuştular.

Kredili yurtlar kurumu öğrenci yurtlarının karantina yurtları olarak kullanılmasından sonra bir kesim velinin öğrencilerini yeniden bu yurtlarda barınmasına pek sıcak bakmadıkları ve özel öğrenci yurtlarına kayıt yaptıracakları yönünde söylemler çoğalmaktadır. Kredili yurtlar kurumu kendi içerisinde 2 kişilik odaların üzerinde öğrenci kapasitesi olan odaların kapasitesini düşürmeyi planladığından , bu sene üniversiteyi kazanan öğrencilerin kredili yurtlara kısıtlı kapasite de alınacağı , bundan kaynaklı olarak kredili yurtlar kurumuna gidemeyen öğrencilerin özel öğrenci yurtlarına yöneleceği, burada ki talebinde karşılanamaması durumunda öğrenci yurdu fiyatlarında
taleplerden dolayı bir miktar artış görüneceği yönünde yorumlar yapılıyor.