14 yükseköğretim programından, özel yetenek sınavının kaldırılmasına karşı Change.org’ta başlatılan imza kampanyasına, kısa zamanda 35 bini aşkın imza geldi.

YÖK Genel Kurulu toplantısında bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 yükseköğretim bölümü de yer aldığı 14 yükseköğretim programını, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölüm kapsamından çıkarması tepkiye neden oldu.
 
14 yükseköğretim programından, özel yetenek sınavının kaldırılmasına karşı Change.org’ta başlatılan imza kampanyasına, kısa zamanda 36 bine ulaştı

YÖK Genel Kurulu toplantısında bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 yükseköğretim bölümü ile ilgili de önemli bir karar alındı. Yükseköğretim kurumlarında bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 bölüme, 2020 YKS'de merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verildi. Söz konusu 14 bölüm ise 'Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme ve Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı' olarak sıralandı.

YÖK'ün bu kararına tepkiler ise gecikmedi. Change.org’ta "Özel Yetenek Sınavları Kaldırılmasın!" başlığı ile imza kampanyası başlatıldı. 

Kampanya açıklamasında

"Bilindiği üzere, yükseköğretim kurumlarında bazı programlara merkezi yerleştirme yerine üniversitelerce yapılan özel yetenek sınavları sonuçlarına göre öğrenci alımı yapılmakta.

Fakat Yükseköğretim Kurumu, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 programa merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verdi. Bizler bu kararı haksız rekabet olarak görmekteyiz. Yeteneği olmayanın puanı ile istediği üniversiteye girebilmesini, yeteneği olan öğrencinin puanı sebebiyle heba olmasını istemiyoruz. Lütfen sesimizi alınan karar kesinleşmeden duyurun."

Kampanya sayfası için TIKLAYINIZ