Sabah Gazetesi'inden Safure Cantürk'ün haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un özel öğretimdeki öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirilmesi yönündeki talimatının ardından, ilk çalışma özel eğitim öğretmenlerinin nöbet ücretlerine geldi.
 
MEB Personel Genel Müdürlüğü'nden valiliklere ve okullara gönderilen yazıda, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü okullarda görevli öğretmenler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıflarda görevli öğretmenlere, nöbet görevlerine bağlı olarak ödenen ek ders ücretinin de yüzde 25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği yönünde karar alındığı bildirildi. Öğretmenler haftada en fazla 3 saat olmak üzere ayda 12 saat ek ders ücreti alabiliyorlar. Ek ders ücretleri bu aydan sonra yüzde 25 zamlı ödenecek.
 
NÖBET DE ARTTI
 
MEB, bu yıl özel eğitim öğretmenleri için düzenleme yapmıştı. Öğrencilerin ihtiyaçları nedeniyle teneffüs ve yemek saatlerinde öğretmen gözetiminde devam etmeleri nedeniyle mola veremeyen öğretmenlerin bu süreleri nöbet kabul edilmişti. Bu sürelere de yüzde 25 zam yapıldı.