Prof. Dr. Ersoy; “Belirli katılımcı sayısının altındaki sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirmek istiyoruz. Nihai hedefimiz kâğıt ve matbaa tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek” dedi.

ÖSYM Başkanı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav merkezlerinde 5 bin 82 adayın katılımıyla gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) öncesi, Ankara’daki ÖSYM e-Sınav merkezinde adaylarla buluştu.

 

e-SINAV KAPASİTESİNDE İLK HEDEF 10 BİN ADAY

Prof. Dr. Ersoy 4 bölgede uygulanan elektronik sınav sisteminin ülke geneline yayılmasını hedeflediklerini ifade ederek şöyle devam etti; "Hedefimiz şu anda 4 bölgede olan bu sınavları Türkiye’nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle 10 bin adaya çıkarmak. Nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Tüm Türkiye’ye bu e-Sınavı yayacağız. Ankara ÖSYM e-Sınav merkezinde  5 bin, İstanbul’da 500, Adana’da 350, İzmir’de de 136 aday aynı anda sınava girebiliyor. e-Sınavlarla ilgili değişimler yapmak istiyoruz. Özellikle sınav yaptığımız kurumlarla anlaşarak onların da bilgisi dahilinde belli sayının altındaki sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirmek istiyoruz. Bilgisayar tabanlı sınavın en büyük avantajı adayın sınav sonucunu ilgili günün sonunda öğrenme şansı var.


DİJİTAL ÇAĞDA SINAV FORMATINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Adaylarımız sınav alanlarına biyometrik yöntemlerle yüz tanıma şeklinde alınıyorlar. Sınav başladığı andan itibaren sinyal kesiciler devreye giriyor ve sınav salonlarında her bir adayı görecek şekilde 360 derece dönebilen kameralar eşliğinde sınavı gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye’ye bu e-Sınavı yayacağız.ÖSYM’nin bu dijital çağda sınav formatını değiştirmeyi amaçlıyoruz.”