Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin yerinde karar uygulaması kapsamında il bazlı alınacak kararlar ile devam edeceğini duyurdu. Mart ayında Ülke genelinde başlayan ve Milli eğitim tarafından belirtilen kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine devam edileceği ve il bazlı olarak kararların alınacağı aktarıldı.

 

Sınavlar ertelenecek mi?

Sınava hazırlanana öğrenciler dışında ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş durumları Türkiye risk haritası durumuna bağlı olarak yetki verilen valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazında alınacak kararlar ile sürdürüleceği eklendi.

 

Lise yüz yüze sınavları ne zaman yapılacak? Yüz yüze lise sınavları ertelendi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),liselerde hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıfların yüz yüze sınavlarının 3 Mayıs'tan itibaren yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Liselerde yüz yüze hazırlık, 9, 10, 11'inci sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacaktır.

12'nci sınıfların sınavları devam edecek olup, 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacaktır" ifadelerine yer verildi.