Anadolu Eğitim Sendikası açıklamasında memurların almış oldukları maaşları resmi tablo ile paylaşarak memur maaşlarının YOKSULLUK SINIRI’na yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu artışın paydaşlar ile birlikte karar verilerek yapılması gerektiği, aksi taktirde daha farklı sorunların ortaya çıkacağını açıkladı.

Açıklama şöyle;

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Haziran ayı verilerine göre ortalama memur maaşı 12.200,5 TL, ortalama kamu işçisi maaşı 21.711,8 TL.

En düşük memur maaşına aile yardımı ve çocuk yardımı ekleyenler RESMİ verilere tekrar baksın! Bırakın en düşüğü, ortalama memur maaşı zaten 12.200 TL.

İşçilerimiz aldıkları ücretleri sonun kadar hak ediyor. Temmuz ayında da toplu sözleşme gereği ikinci altı ay için %15 daha artış alacaklar.

Cumhurbaşkanının sözü gereği en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılması için çalışmalar yapılacağı ifade edilmiştir.

Memur maaşları yeniden düzenlenmeli, meslek ve unvanlar arasındaki dengesizliğin giderilmesi için kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır.
Yaptım oldu anlayışı ile değil, paydaşlarla birlikte yapılacak çalışmalar doğacak sorunların da önüne geçecektir.

Aksi taktirde birçok maaş belirtilen seviyede eşitlenirse bu durum da diğer sorunlara yol açacaktır.