Origami, bir kağıt katlama sanatı olarak bilinir. Origami kâğıdı genelde kare olmaktadır fakat yuvarlak, üçgen, beşgen, altıgen gibi farklı şekillere sahip dikdörtgen kâğıtlarla da yapıla bilinmektedir. Origami de, önemli olan nokta katlama sırasında kesme yapmamaktır. Origami kâğıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan yalnızca katlayarak, çeşitli figürler oluşturularak yapılır. 

Origami kâğıdı ile uçurtma, kayık ve şapka gibi oyuncaklar yapılması mümkündür. Günlük kullanımda mektup zarfı ve kese kâğıdı da aslında Origami uygulamalarıdır. Origami, hem çocukların hem de yetişkinlerin yapabileceği bir etkinliktir. Düşünme becerilerini artırması bakımından tercih edilmesi gereken bir etkinlik olmalıdır.

Origami Kâğıdı İle Uğraşmanın Faydaları

Origaminin, pek çok faydası vardır. Öncelikle çocukların, el ve parmak kaslarını geliştirir. Buna bağlı olarak el ve göz koordinasyonları da gelişmiş olur. Çocuklar sıradan kâğıt parçalarından anlamlı şekiller oluşturarak dönüşüm olgusunu içselleştirirler. Origamiyle uğraşan insanlar dikkat becerileri artar.