Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir genelge yayımlayarak okullarda öğretmenlerin önlük giymesini istemesinin ardından şimdi de bakanlık önlük "hediye" edecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere önlük "hediye" etme kararı aldı. Bunun için eğitimcilerden “beden ölçülerini” vermeleri istendi.

Konu ile ilgili tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda “Bakanımız Yusuf Tekin tarafından bakanlığımıza bağlı okul/ kurumlarda görev yapan öğretmenlerimize ‘öğretmen önlüğü’ hediye edilecektir. Bu nedenle beden ölçüsü bilgi formunun doldurulması gerekmektedir" denildi.

Eğitim-İş Sendikasının üyelerine, konuyla ilgili olarak verdiği yanıt şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmalarını yok sayması ve temel sorunumuzun önlük sorunuymuşçasına 24 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye etmesi ve bununla ilgili olarak okul idarelerince beden bilgisi talep etmesi ile ilgili olarak üyelerimizden çokça soru gelmektedir.

MYK'mizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılıyla ilgili aldığı eylem kararlarından bir tanesi de kılık-kıyafet eylem kararıdır ve içerisinde önlük vb. dayatmalara karşı ifade de mevcuttur.

İsteyen üyelerimiz beden bilgisi vermeyebilir, önlük giymeyebilir hatta iade de edebilir.