Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere önlük "hediye" etme kararı aldı. Bunun için eğitimcilerden “beden ölçülerini” vermeleri istendi.

Konu ile ilgili tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda “Bakanımız Yusuf Tekin tarafından bakanlığımıza bağlı okul/ kurumlarda görev yapan öğretmenlerimize ‘öğretmen önlüğü’ hediye edilecektir. Bu nedenle beden ölçüsü bilgi formunun doldurulması gerekmektedir" denildi.

Sendikanın üyelerine gönderdiği mesaj şöyle;

MEB tarafından il ve okullara gönderilen yazılarda öğretmenlerin MEB sistemine önlük için beden ölçüsünü girmesi istenmektedir.

Önlük giymek/kullanmak istemeyen üyelerimize, sisteme beden ölçüsünü girmediği için idare tarafından ‘Önlük beden ölçüsü girmesi için ‘yazılı tebliğ edilmesi durumunda verilecek dilekçemiz şu şekildedir.
 

……………………  MÜDÜRLÜĞÜNE

Bakanlığın talimatı gereğince öğretmenlere önlük dağıtılması uygulaması gereği tarafımdan beden ölçülerimin bildirilmesi istenmektedir.

Üyesi bulunduğum Eğitim-İş sendikası Merkez Yönetim Kurulunun almış olduğu 04/09/2023 tarih ve 1038 sayılı kararda da yer alan gerekçeler doğrultusunda önlük istemediğimi, dolayısıyla beden ölçülerimin verilmesi bakımından bir gerekliliğin olmadığı hususunda,

Gereğini bilgilerinize sunarım.
 
…./…./20…. 
 
EKLER:
Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulunun 04/09/2023 tarih ve 1038 sayılı kararı: