Yaz tatili bitti. 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için ilk ders zili çalacak.

Yeni eğitim-öğretim yılı, yeniliklerle başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk ders zili çalmadan bombaları peş peşe patlattı.

Ortaokul ve liselerde uygulamalalı sınavlar hariç, birden fazla şubede okutulan derslerin sınavları ortak yapılacak.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? Cep telefonu yasağı, öğretmene önlük, lisede sınıfta kalma ve devam mecburiyeti derken okullardaki sınav sistemi de yenilendi.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 2Orta öğretimde sınıf tekrarı geri geldi. Öğrenciler en az 50 not ortalamasını tutturması durumunda ve en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 34 ve üzeri başarısız dersi olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. 50 not ortalamasını tuttursa bile alt sınıflar da dahil olmak üzere en fazla 6 dan fazla başarısız dersi olanlar sınıfta kalacak.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 4Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, sınıf tekrarı yapacak.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 5Sınav sisteminde de önemli değişiklikler var. Sınavlar eğitim yılı başında ilan edilen haftalarda yapılacak.

1. dönem ilk sınavlar Ekim ayı son haftası ile Kasım ayı ilk haftasında ikinci sınavlar Aralık sonu ya da Ocak başında olacak. 2. dönemde de Mart sonu ya da Nisan başı ile Mayıs ayı son haftası ve Haziran ayı ilk haftası sınav dönemi olacak.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 6
Bu yıldan itibaren ilkokul 4. sınıflarda da yazılı sınav saati uygulaması artık yapılmayacak. İlkokulda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi takip edilecek. 4. sınıfta notlar 3. sınıfta olduğu gibi verilecek.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 7Milli  Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tekin, "2023-2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim." dedi.

 

Okullar büyük değişimle açılıyor! Yeni eğitim yılında neler değişti? 8Okullarda İlk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Birinci dönem, 22 Ocak Cuma günü sona erecek. 2 haftalık yarı yıl tatilinin ardından, 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak.

 

İkinci ara tatili tarihi 8-12 Nisan olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.