Erzurum’da hızını artıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başlarken öğrenciler kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle Erzurum ve Ardahan’da kar yağışı etkili olmaya başladı. Bölge genelinde havaların iyice soğumasının etkisiyle en düşük sıcaklığın 1 derece ölçüldüğü Ardahan ile sıcaklığın 5 dereceye kadar gerilediği Erzurum’da kar yağışı etkili oluyor. Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Gece saatlerinde başlayıp sabah etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yollarda buzlanma meydana gelince araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Karın keyfini ise erken saatlerde okul yolunu tutan küçük öğrenciler çıkardı.

 

Kars'ta Kars yağışı etkili oldu. Sabaha doğru başlayan kar, etrafı bir anda beyaza büründürdü. Sabaha doğru başlayan ve devam eden kar yağışı vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Sabah erken saatlerde işlerine giden vatandaşlar kar sürprizi ile karşılaştı. Kar yağışının devam ettiği Kars'ta, trafik ekipleri de sürücüleri uyardı. Kent dışına çıkan sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmaları istendi. Kar yağışı özelikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kars-Digor yolu Hanlar Geçidi ile Kars Göle Boğatape Geçidi'nde tipi ve kar ulaşımı da zaman zaman aksatıyor. (İHA)

 

AĞRI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ağrı'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, kenti beyaz örtüyle kapladı. Etkisini kısa sürede arttıran kar, hayatı adeta durma noktasına getirirken, kent merkezinde ulaşımda aksamalara neden oldu. Kara hazırlıksız yakalandıklarını ifade eden vatandaşlardan Erhan Özçelik, “Sabah işe gitmek için evden çıktığımda her tarafın karla kaplı olduğunu gördüm. Beklemiyordum kar yağışını. Yılın ilk karı yağdı. Geçen sene aralık ayında yağan kar, bu yıl erken geldi. Birkaç gündür kuru bir soğuk vardı. Bu kar yağışı ile birlikte havaların yumuşayacağını tahmin ediyorum” dedi.

GÜMÜŞHANE’DE KAR

Gümüşhane'de dün gece yarısı gerçekleşen kar yağışının ardından kent merkezinin hakim zirveleri beyaza bürünürken, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerini kar kapladı. Şehirde son günlerde düşen hava sıcaklıklarının ardından kent merkezi ve ilçelerde bugün sabaha karşı kar yağışı gerçekleşti. İl merkezinin hakim noktası olan bin 850 metre rakımlı Kuşakkaya zirvesi ile Karakaya zirveleri ile Torul ve Kürtün ilçelerinin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, daha etkili gerçekleşen kar yağışının ardından Kelkit, Köse ve Şiran ilçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Meteoroloji yetkilileri gece en düşük sıcaklığın kent merkezinde 0,8 derece olarak ölçüldüğünü, Perşembe gününe kadar karla karışık yağışlı havanın etkisini sürdüreceğini, hava sıcaklığının ise geceleri sıfırın altına düşeceğini belirtti.

 

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon’un doğu ve Artvin’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu’nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.